יום שבת, 29 באפריל 2017

אני ישראלי והפעם חומוס ופלאפל טעימים במיוחד



רגע לפני יום העצמאות, בואו ספרו לי- כששואלים אתכם מה הם אותם המוצרים הישראלים המובהקים ביותר שיש מה תשיבו? אני יודעת !עבורי מעבר לדגל ולהמנון הישראלי שלנו זה חומוס ופלאפל.



רגע לפני שהחג כבר מגיע מותג הסלטים האהוב "מעדני מיקי" משיק עבורנו סדרה חדשה "החומוסייה של מיקי" בה נמצא 6 סוגי חומוס שונים עם תוספות שאנחנו הישראלים אוהבים במיוחד- חומוס טחינה, חומוס שיפקה, חומוס מסבחה, חומוס אסלי, חומוס חריף וחומוס צנובר.



חומוס צנובר-חומוס לניגוב ממש כמו בחומוסייה! את הצנוברים מיקי קולים בשיטה מסורתית המעניקה ארומה מיוחדת. השילוב בין החומוס לצנובר יוצר טעם עשיר ומשמח בחך.


חומוס חריף- מיקי לקחו את המתכון הסודי לאריסה של סבתא שלביה והוסיפו לחומוס העשיר. התוצאה שילוב טעמים מיוחדים במינם. 

חומוס שיפקה- מתכון ירושלמי אותנטי עם פלפל שיפקה חריף אש.



חומוס טחינה-בתוספת טחינה מעולה ואיכותית במיוחד עם טעם שומשום קלוי מודגש.



חומוס מסבחה-רוצים להרגיש בחומסייה בסלון שלכם? הגרגרים הטריים, עשבי תיבול והתבלינים האותנטיים הם בדיוק מה שאתם צריכים לאירוח מושלם. 


חומוס אסלי- למי שאוהב את החומוס שלו ללא כל תוספת או מעדיף להתפרע בעצמו. חומוס חלק עם מרקם וטעם עשיר. ניתן לנגב או לאכול בכפית.

אז כשיש כל כך הרבה חומוס לא נעשה ערב פלאפלים וחומוסים? בוודאי שכן, הילדים הזמינו חברים, משפחה וערכנו חגיגה אמיתית, רוצים גם אתם מתכון ? בבקשה, הכינו ואל תשכחו להזמין את החברים:



המצרכים:
חצי קילו חומוס יבש (מושרה במים למשך לילה)
1 בצל גדול
6-7 שיני שום
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
2 כפיות כמון
½ כפית פלפל שחור
2 כפות קמח
½ כוס מים
להכנת פלאפל מתובל:
2 חופנים של כוסברה טרייה
1 פלפל ירוק חריף
3-4 גבעולי בצל ירוק
שמן לטיגון

הוראות הכנה:
קולפים את הבצל וחותכים לרבעים.
קולפים את שיני השום
טוחנים את גרגירי החומוס, הבצל, השום, הפלפל הירוק, הבצל הירוק והכוסברה (במעבד מזון טוחנים בלחיצות קצרות/פולסים)
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים: אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, כמון, פלפל שחור, קמח ומים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון בעומק של כ- 3-5 ס"מ. (משאירים על להבה בינונית כדי שלא ישחים מהר והחומוס בפנים לא יתבשל)
בעזרת כלי לפלאפל מעבירים בערך כף מהתערובת ומיישרים את הצדדים עד ליצירת כדור (למי שאין, ניתן להשתמש בשתי כפות), יוצקים בזהירות לשמן ומטגנים משני הצדדים עד שהכדור משחים, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. (ניתן להוסיף תיבול לשאר התערובת במידה וצריך).
מגישים חם מאוד לצד תוספות לפי טעמכם האישי לדוגמא: כרוב חמוץ, טחינה, סחוג, צ`יפס, סלט קצוץ וכו`...
בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה