יום שבת, 29 באפריל 2017

הטיפים למנגל המושלם

מניחה כי אצל רובנו אם לא כולנו ביום העצמאות המנגל ידלק ויונחו בו כלאחר יד מבחר מטעמים, הפעם בוחרת להביא לכם מקבץ טיפים למנגל המושלם, כן אני יודעת כי יש אינספור שכאלה אולם הפעם בחרתי לקבץ אותם עבורכם.


ראשית ולפני הכל רשימה מסודרת מראש ובה תכנון מוקפד, מה שניתן להכין מראש רצוי ומומלץ כך תגיעו למנגל חיננים, לא עייפים והרבה יותר נחמדים.

  • אני ממליצה להשרות את שיפודי העץ כערב לפני, כך השיפודים יתרככו ולא ישרפו בעת המנגל.
  • מכינים בשרים במרינדה? השרו אותם לילה לפני, הם יתפסו היטב את הטעמים ויהיו טעימים אף יותר.
  • לא יודעים מהי הכמות המומלצת לאדם? 350 גרם לאדם מבוגר , 150 גרם לילד.
  • מארחים עם ילדים? השתדלו להכין עבורם לפני את האוכל, כשהם שבעים הם רגועים ואתם נהנים מהמנגל.
  • חשוב מאוד שהרשת תהיה חמה מאוד כשמניחים עליה את הבשר- כדי לבדוק שהחום מספיק, העבירו את כף היד מעל לרשת וספרו עד שלוש, אם החום שתרגישו ביד יהפוך לבלתי נסבל עוד לפני שתגיעו לשלוש, הגעתם לטמפרטורה הנכונה.
  • לאחר הורדת הבשר מהאש, כדאי לסחוט עליו מעט לימון, הלימון מעצים את הטעם ומעדן מעט את השמנוניות.





ועכשיו לתיבול הבשר- לרוב אני משתמשת בתבלינים טריים אולם הפעם בחרתי להשתמש בתערובות התבלינים של חברת מיה- אשר השיקה סדרת תערובות "על האש".



התערובות מותאמות לכל סוגי הבשרים במטבח הישראלי, מבוססות על תבלינים טהורים בלבד, ללא חומרים נוספים ו נמכרות במחירים שווים לכל כיס , ללא פשרות על האיכות- מדובר בתבלינים באיכות גבוהה במיוחד.

בסדרה נמצא 7 סוגים: תבלין על האש, תבלין לקציצות, תבלין לסטייק, תבלין לקבב, גריל בשר, גריל דג, גריל עוף.

מרינדה לפרגיות מושלמות ורכות במיוחד:
1 ק"ג פרגיות
1 כף מיונז
4-5 שיני שום כתושות
כף תבלין גריל עוף

לערבב היטב ולהשהות במקרר כלילה לספיגת הטעמים, ניתן להגיש כסטייק או בשיפודים.



קבב מושלם:
1 ק"ג בשר טחון 
2 בצלים גדולים קצוצים
צרור פיטרוזליה קצוצה
מעט נענע קצוצה
לאוהבי העמבה כדאי להוסיף 1 כף, ישביח את הבשר
כף תבלין לקבב

לערבב היטב ולהשהות במקרר כלילה לספיגת הטעמים.


את תשכחו להגיש סלטים חיים שירעננו את השולחן :






והכי חשוב שיהיה לכולנו חג עצמאות שמח!!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה