יום שלישי, 24 באוקטובר 2017

ראי יקב ומסעדה - פנינה קולינרית קסומה

את ביקורנו האחרון בצפון קינחנו בביקור במסעדה קסומה- פנינה קולינרית בלב כפר ראמה- מקום שכולכם חייבים להכיר כי מדובר בהחלט באחת המסעדות הטובות שתמצאו.

ראי זהו מתחם המכיל יקב ומסעדה אשר נפתח באביב האחרון בכפר ראמה- פירוש שמה של המסעדה בבולגרית זהו למעשה גן עדן ואכן מדובר בגן עדן קולינרי- המסעדה ממוקמת בבית אבן מושקע וכאן ניתן לבחור בישיבה בגינה לצד הנוף הקסום עם בריזה מטורפת או לטפס מעלה במדרגות העץ, במסעדה מתנגנת מוזיקה נעימה, האווירה קסומה ,השירות מוקפד ומושקע והאוכל? לונה פארק של טעמים אשר רובו מושתת על אוכל מן הגליל ומהבלקן עם מספר נגיעות מהמטבח הבולגרי שמעניק למאכלים שף המסעדה מוראד שיבן (אחיינו של הבעלים).




היקב מייצר יין מקומי משובח, ערק ייחודי ורקיה, שהוא משקה בולגרי לאומי. המקום כולו צופה לנוף משגע ומוצף באווירה הקסומה של הצפון והגליל ומרחביו המוריקים.



אז שנתחיל? ראשית הגיעו לשולחננו טעימות של אלכוהול המיוצר במקום: יין שרדונה אדום, ערק ייחודי ורקיה- משקה בולגרי:



אט אט החלו להגיע מבחר מנות פתיחה לשולחן, כל מנה הייתה טובה ומוצלחת מקודמתה:

לחם הבית עם מטבלים- שמן זית, טחינה ביתית, ממרח פסטו וממרח איולי- לחם קראנצי מתפצפץ בפה אשר יגרום לכם לנשנשו ללא הרף:





סלט שופסקה - עגבניות, מלפפון, פטרוזיליה, בצל, פלפל קלוי, וגבינה בולגרית- סלט פרשי ומרענן מתובל היטב וטעים מאוד:



סלט ריחאן -ריחאן טרי, מיקס עלים, עגבניות שרי, עגבניות מיובשות, שקדים, בצל, חמוציות וגבינת ברינזה מקומית- אחד הסלטים הטובים שאכלתי- עשיר בדברים נפלאים אשר יחדיו יצרו חגיגה לחיך- כל ביס קיבל ארומה אחרת כתוצאה מהשילוב הקסום- חגיגה אמיתית:



סלט תאבולה- כאן לדעתי אין צורך להכביר במילים אולם חייבת לציין את רעננות הירק והתיבול המדוייק:



קישואים ביוגורט- קישואים אשר עוברים חצי טיגון ואז נעטפים ביוגורט מקומי עדין וטעים- שלמות:



חמוצי בורובו- חמוצים ביתיים טעימיםםם, חרפרפים, טריים וקראנציים- בדיוק מה שאני אוהבת, בקלילות יכולתי לסיים את הצנצנת מבלי לשים לב:



פלטת ירקות מרעננת - שימו לב לצבעים הבוהקים אשר ממחישים לכם עד כמה הירקות טריים ורעננים:


לא יכולתי לוותר על מנת עלי הגפן הביתיים אשר מוגשים עם יוגורט - אני באופן אישי פחות מתחברת לשילוב בין היוגורט לעלי הגפן אולם עלי הגפן היו פשוט טעימים- ללא יומרות אך עם טעמים ערביים מדוייקים:




סלט שעועית בולגרי- עגבניות, ריחן, 2 סוגי שעועית, פלפלים והמון תיבול נהדר:




פוחארה גבינות - עגבניות ופלפלים קלויים , גבינה בולגרית, קשקבל ועשבי תיבול, אפוי בתנור- טוב, כאן אני חייבת לעצור ולציין כי זהו אחד הדברים הטובים שאכלתי עד היום- פשוט מנה מדהימה שהבטחתי לעצמי שאנסה לשחזרה בבית- ירקות קלויים אשר נעטפים ומוקרמים בגבינות- חלומי:




קוורמא עגל- בשר עגל בבישול ארוך עם ירקות שורש וגבינת קשקבל- גם מנה זו כקודמה פשוט חגיגה אמיתית- התבשיל אשר עבר תהליך בישול ארוך העניק לנו טעמים חלומיים:






למנות עיקריות הגיעו לשולחננו: סינטה עגל - מוגש במחבת לוהט בתיבול חמאת רב מלצרים בתוספת אנטיפסטי- נתח טרי, איכותי ומובחר, עשוי במידת העשייה המדוייקת- כל ביס היה פשוט חגיגה קרניבורית אמיתית- (לצערי השמש שהתחילה לשקוע לא עשתה חסד עם התמונות):



גם סטייק האנטריקוט (300 גרם של אושר) היה מובחר מאוד, איכותי וטעים, עשוי במידת העשייה המדוייקת- ניכר כי כאן מי שעובד במטבח בהחלט יודע את העבודה - המנה מוגשת עם בצל קריספי- שלמות:




ממש רגע לפני סיום הגיעה לשולחננו צלחת עמוסת קובה ניא טעימה להפליא שלצערי ממש לא הצלחנו להתענג עליה מאחר וכבר ממש שבענו- מנה מדהימה ומומלצת בחום:




ישבנו במסעדה כשעתיים ופשוט התענגנו, האווירה הייתה נעימה, לא רועשת וכיפית, בריזה קלה נשבה לה מבין החלונות, האוכל היה פשוט חגיגה והשירות היה כפי שצינתי מעלה אדיב מאוד, שרירותי, סבלני וסובלני.

בשלב זה כבר לא יכולנו לנשום אך יחד עם זאת הגיעו לשולחננו מבחר קינוחים שממש רק הצלחנו לדגום קלות ואם להודות באמת זה ממש ביאס מאחר ושלושתם היו פשוט מדהימים:

לילות ביירות:




קרם נפוליאון:




קרם בורלה:




קפצו לבקר, הנאה מרובה מובטחת לכם- ממליצה לכם להזמין מקומות מראש.




כפר ראמה 
077-2311726 
077-2307684

שעות פתיחה:
א’ – ו’ 11:00 – 24:00
ו’ – ש’ 09:00 – 24:00

בימים א-ד המטבח פתוח עד 22:30
בימים ה-ש המטבח פתוח עד 23:30







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה