אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אצלי בתקופת החגים אני מוצאת את עצמי לרוב במטבח, ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, ארוחת ערב, ארוחת לילה, נשנושים בין לבין- בקיצור לא חסר, על כן נוטה לחפש רעיונות נוספים להפתיע את האורחים ואת המשפחה.
הפעם אני בוחרת לשתף אתכם בארוחת בוקר שהכנתי בראש השנה והוזמנה גם לסוכות- ביגלה בדיוק כמו של המאפייה אך טעים הרבה יותר- קל להכנה ובעל ניחוח מדהים.
אז שנתחיל?
המצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
כ-2.5-3 כוסות מים (תלוי בקמח)
אופן ההכנה:
ללוש היטב את כל החומרים עד ליצירת בצק גמיש ולא דביק ולהתפיח כשעה בקערה משומנת מכוסה.
לחלק לכדורים .
בשלב זה למלא סיר רחב במים רותחים ולהוסיף: 1 כף סילאן, 2 כפות סוכר חום, רבע כפית סודה לשתיה ולהביא לרתיחה.
בשלב זה למלא סיר רחב במים רותחים ולהוסיף: 1 כף סילאן, 2 כפות סוכר חום, רבע כפית סודה לשתיה ולהביא לרתיחה.
ליצור נקניקים ולעצב לצורת בייגלה, לבשל כל בייגלה כחצי דקה, לטבול בשומשום/זעתר/מלח גס ולהניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
בתאבון וחג שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה