יום שני, 2 באוקטובר 2017

מהיום לא קונים- מהיום מכינים- בייגלה ביתי כמו של המאפייה

אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל אצלי בתקופת החגים אני מוצאת את עצמי לרוב במטבח, ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, ארוחת ערב, ארוחת לילה, נשנושים בין לבין- בקיצור לא חסר, על כן נוטה לחפש רעיונות נוספים להפתיע את האורחים ואת המשפחה.

הפעם אני בוחרת לשתף אתכם בארוחת בוקר שהכנתי בראש השנה והוזמנה גם לסוכות- ביגלה בדיוק כמו של המאפייה אך טעים הרבה יותר- קל להכנה ובעל ניחוח מדהים.

את המתכון מצאתי ברשת כשליאת קאדר העלתה אותו.



אז שנתחיל?

המצרכים:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות סוכר
1 כף שמרים יבשים
כ-2.5-3 כוסות מים (תלוי בקמח)

אופן ההכנה:
ללוש היטב את כל החומרים עד ליצירת בצק גמיש ולא דביק ולהתפיח כשעה בקערה משומנת מכוסה.

לחלק לכדורים .



בשלב זה למלא סיר רחב במים רותחים ולהוסיף: 1 כף סילאן, 2 כפות סוכר חום, רבע כפית סודה לשתיה ולהביא לרתיחה.

ליצור נקניקים ולעצב לצורת בייגלה, לבשל כל בייגלה כחצי דקה, לטבול בשומשום/זעתר/מלח גס ולהניח על תבנית אפייה עם נייר אפייה.




להכניס לתנור בחום 200 מעלות עד להשחמה.


להגיש עם סלמון, ירקות,גבינת שמנת ומבחר גבינות מפנקות:


בתאבון וחג שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה