בימי החורף הקרים תמיד תמצאו אצלינו עוגת שמרים ו/או עוגת תפוזים, אלו הן העוגות האולטימטיביות שמתלוות נפלא לכוס תה חם ומהביל.
לשבת הכנתי עוגת תפוזים שחוסלה חיש מהר וביום ראשון כאשר הגיע משלוח מפנק של חמאת שקד מבית בית השקד הסתקרנתי והחלטתי שאני חייבת להכין שוב עוגת תפוזים אבל הפעם עם הפתעה מתוקה ומיוחדת, תקשיבו!! זה הקפיץ את העוגה בכמה רמות מעלה, אימ'לה כמה שזה טעים, ממליצה בחום.
מתכון לעוגת תפוזים- מקור המתכון - ליטל מלכה אללוף (אני מעט שידרגתי)
המצרכים:
6 ביצים(מופרדות)
2 סוכר וניל
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת אפיה
כוס מיץ תפוזים (טבעי)
קליפה מגוררת מתפוז שלם
2 כפות חמאת שקד
2 כוסות קמח תופח (מנופה) או קמח רגיל
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
להוסיף סוכר, סוכר וניל ואז להקציף בערך 4 דקות עד לקבלת קצף גבוהה נפוח ומבריק .
להוסיף את החלמונים בזרם איטי, ואז להוסיף את השמן בזרם איטי, אחריו את התפוזים בזרם איטי ולערבב עוד דקה לאיחוד , להנמיך אחד במהירות , להוסיף את האבקת אפיה ואת ה-2 כוסות קמח עדיף תופח - עוד חצי דקה עירבוב ולעצור. בסיום ההכנה להוסיף את החמאת שקד ולערבב קלות.
לשמן תבנית עגולה, לשפוך את הבלילה, להכניס לתנור מחומם 180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שהתקייסם יוצא יבש.
ניתן להכין את העוגה עם סיר הפלא ואז פשוט בסיום האפייה להפוך אותה על הרגליים של התבנית ולתת לה להתקרר ממש בערך שעה עד שהתבנית קרה , להעביר סכין בדפנות ולשחרר בעדינות מהתחתית ואז היא תצא יפההה (חשוב שאם אופים בסיר הפלא לא לשמן את הסיר).
מיוחד לט"ו בשבט: "בית השקד" מכפר תבור משיק חמאת שקד ישראלי, המכילה אך ורק שקדים שגדלו בארץ ישראל
החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למריחה, למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד
מה יותר מתאים לט"ו בשבט ולסמל המובהק שלה - הפריחה המרהיבה של השקדיה - מאשר שקד ישראלי? במיוחד לט"ו בשבט, משיק "בית השקד" מכפר תבור חמאת שקד ישראלי המיוצרת בארץ, ומכילה אך ורק שקדים שגדלו כאן.
החמאה, במרקם רך ובטעם של שקד אמיתי, מתאימה למגוון שימושים – למילוי ואפייה, כבסיס מצוין לרטבים לסלט, לשייקים ועוד וגם פשוט נטורל – על פרוסה, פנקייק, במוזלי, או עם כפית, ישירות מהצנצנת (ששש, שאמא ואבא לא יגלו מי חיסל להם את הכל...).
תקשיבו, זה טעים בטירוף, הן בעוגה והן בכפית, זה פשוט הנשנוש האולטימטיבי עבורי. הבוקר הוספתי את זה לשייק היומי וזה הקפיץ את הטעמים באופן מושלם- ממליצה בחום!!!
חמאת שקד ישראלי לא רק טעימה מאוד, היא גם עשירה בערכים תזונתיים נהדרים, ובהם: 26 גרם חלבון, 408 מ"ג סידן, 12.5 גרם סיבים תזונתיים, 14.3 גרם פחמימה ו-3.9 מ"ג ברזל (הערכים הם ל-100 גרם מוצר).
השקד הוא אחד מעצי הפרי שארץ ישראל התברכה בהם, ואת פריו נהוג לשלב בברכות לט"ו בשבט ובמנהג אכילת פירות ארץ ישראל. "חמאת שקד ישראלי" מכילה 100% שקד ישראלי הנטחן יחד עם קליפתו – מה שמעניק לו טעם מודגש יותר, וצבע ענברי עמום.
במיוחד לכבוד החג, מציע בית השקד מתכון לעוגת תפוחי עץ ביתית בציפוי קציפת מסקרפונה וחמאת שקד – שתמשיכו להכין גם הרבה אחרי שהחג ייגמר.
החמאה מכילה אך ורק 100% שקד ישראלי שמוכן בתהליך שנעשה בטמפרטורה מבוקרת של 32 מעלות – כך שסגולותיו וערכיו הבריאותיים נשמרים באופן אופטימאלי. החמאה היא גם סנונית ראשונה ב"סדרת הרכיב הבודד" של החברה, סדרה איכותית שתכלול ממרחים וחמאות שכוללים אך ורק רכיב אחד.
מחיר: כ- 34.90 ש"ח (ל-300 גרם).
כשרות: פרווה, בהשגחת בדץ חוג חתם סופר והרבנות האזורית שומרון.
להשיג בניצת הדובדבן, סטופ מרקט, טיב טעם, בבתי טבע מובחרים ובאתר https://nuthouse.co.il/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה