יום שישי, 23 באוקטובר 2015

היווניה מגיעה לשכונה


ימי חמישי שמורים רק לנו, כל השבוע אנו בריצות של עבודה, ילדים, קניות, נקיונות, בישולים וביום חמישי בערב זהו זמן האיכות שלנו.

לאחרונה שמענו רבות על ה"יווניה"- זהו בעצם בר מסעדה שכונתי שנפתח ממש לאחרונה (תחילת אוגוסט ליתר דיוק) , המקום משלב אווירת טברנה שמחה וססגונית עם מוזיקה יוונית ברקע לצד מטבח ים תיכוני עשיר ומפנק (במחירים ממש ממש נוחים), קוקטיילים מיוחדים וטעימים במיוחד עם מרכיבים טבעיים בלבד, עשבי תיבול, פירות ותבלינים (למתקשים בבחירת הקוקטייל בתפריט תמצאו את דרגת הקוקטייל כך שהבחירה תהיה קלה מתמיד, השירות כאן חייכני וכיפי.

במקום מבחר פינות ישיבה, בפנים, בחוץ ועל הבר.



אז מה היה לנו?

למנות ראשונות הגיעו לשולחננו:

עלי גפן ממולאים באורז וגרידת עגבניות- ביוון עסקינן כן? אז אין ארוחה יוונית שלא נפתחת בעלי גפן טריים וטעימים וכך גם כאן:


סלקים אפווים בטאבון על לאבנה- אני באופן אישי לא מתחברת לסלק מבושל אולם בעלי מאוד אהב, שילוב הלאבנה יוצרים ניגודים נפלאים - לאוהבי הסלק:


בורקס במילוי פולנטה ופטה עם ביצה עלומה- מנה מנצחת, בזמן שהייתנו במקום ראינו כי זאת מנה שמככבת כמעט על כל שולחן, מנה נפלאה, שילוב הטעמים יוצרים חגיגה לחיך, אל תוותרו:


דגי רשת קטנטנים ומטוגנים- מנה קלילה אך לדעתי מיועדת למאותגרי העצמות, הדגים טריים מאוד, בתיבול עדין :


מאפה 12 האלים - גבינת פטה עטופה בפילו בבריכה של דבש ושומשום- מנה מדהימה, שילוב של מלוח עם מתוק יוצרים ארומה מדהימה, המאפה עדין וטעים במיוחד, גם על מנה זו ממליצה בחום לא לוותר:


חציל קלוי עם ירקות קלויים וגבינת פטה- פתיחה קלילה וטעימה:


למנות עיקריות הזמנו:

גירוס- נתחי עגל וכבש על שיפוד שווארמה, מוגש על פוקאצה, בצל סגול פרוס דק, עשבי תיבול, יוגורט / טחינה וירקות צלויים בתנור- מנה מדהימה (וחייבת להדגיש במחיר די מצחיק של 58 ש"ח), מנה עשירה מאוד שבהחלט מתאימה לזוג בשל גודלה, נתחי הבשר טעימים מאוד - ממליצה בחום (התמונה לא ממש מחמיאה למנה אך מבטיחה לכם חגיגה לעיניים ולחיך):


פירות ים - מולים/שרימפס/קלמרי ברוטב ליים , אוזו ועשבי תיבול- מנה חלומית, פרשית ומרעננת, פירות הים נפלאים ואיכותיים, הרוטב פשוט מדהים- שילוב כל המרכיבים יצרו מנה מושלמת (בעל המקום סיפר לי על לקוח שכל פעם שמגיע מזמין 2 מנות כאלו, אני בהחלט מבינה אותו, גם אני בביקורי הבא כנראה אעשה כך)- חגיגה ועוד דבר אחד לפני שאני מסיימת, לא לוותר על הרוטב אנחנו שתינו בהנאה מרובה את הרוטב עם כף וכל כך התענגנו:


את הארוחה המדהימה הזאת ליוונו ב-2 קוקטיילים נפלאים- שניהם היו פשוט מצויינים:
Volcano- ואן גוך מלון, לימון, סירופ תפוח ירוק ונגיעת תות.
Poma Great- מיץ רימונים, מנה אסאי, לימון סחוט, טריפל סק.


את הארוחה המושלמת קינחנו במלאבי אבטיח עם שקדים ואגוזים מסוכרים- קינוח קליל, מרענן וטעים מאוד:



בימי שלישי מתקיים במקום ה- #udrubליין אתני אלקטרוני צעיר, עם מבחר מנצח של דיג'יים מתחלפים, דרבוקות ומוסיקה שמחה וססגונית. 

מדי שישי בצהריים מקבלים את השבת ביווניה, כשהרחוב כולו לובש אווירה יוונית שמחה עם נגנים, אוזו וכפיים (אנחנו חייבים לחזור ולהנות מקבלת שבת שכזו- בטוחה שזו חוויה קסומה שאין כמותה).

במקום אף מתקיים ליין שף אורח- אחת לחודשיים, מיטב השפים בישראל מגיעים להתארח במטבח היווניה ומציעים ארוחת טעימות מיוחדת.

אנחנו כבר קבענו עם חברים מפגש בשבוע הבא ואתם? עוד פה? רוצו ותהנו, הנאה מרובה מובטחת לכם!!





היווניה, רוטשילד 67 ראשל"צ, 03-5170406
שעות פתיחה: א-ו' משעה 12:00 עד אחרון הלקוחות
שבת 19:00 עד אחרון הלקוחות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה