יום שבת, 28 במאי 2016

מאפה פילו במילוי גבינות ותרד- מדהים לשבועות


חג שבועות עוד רגע ומגיע והחזרות לרגל החג כבר החלו, זהו החג האהוב עלי ביותר במיוחד לאור העובדה שביתנו הבכורה הגיחה לאוויר העולם בדיוק בערב שבועות לפני 18 שנים.

כל המטעמים חיכו בתנור והיא החליטה לעשות מופע ייחודי רק לה והגיעה, מאז כל שבועות הפך לחגיגה מושלמת.

השנה החלטתי לנסות המון מתכונים ומטעמים חדשים והחלטתי להתחיל בחזרות כבר השבוע.

הפעם משתפת אתכם במתכון קליל וטעים במיוחד של מאפה עשיר בטעמים ויפה להגשה, אין אחד שלא יתלהב וילקק את האצבעות.


המרכיבים:

דפי בצק פילו של תומר
100 גרם חמאה מומסת של תנובה
600 גרם תרד טרי קצוץ דק
גביע גבינה בולגרית מבית פיראוס
גביע גבינת שמנת עם פלפל חלפניו
גבינת מוצרלה מגורדת
גביע שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה
מערבבים היטב את כל חומרי המלית: קוצצים דק את התרד, מוסיפים את שאר המרכיבים ומשהים לחצי שעה לספיגת הטעמים.

משמנים תבנית ומניחים 2 דפי פילו , מורחים חמאה בנדיבות בין כל שכבה ושכבה, מורחים שליש מהתערובת, מניחים עוד 2 עלי פילו מרוחים בחמאה ושוב שליש מהתערובת, חוזרים שוב על התהליך ומסיימים בדפי פילו אותם מורחים בביצה (ניתן לפזר גם שומשום, הפעם בחרתי לוותר).

אופים כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב ומוכן, להגיש חם, טעיםםםםםםםםםם.


הפעם בחרתי להשתמש במוצר חדש שטרם הכרתי והאמת מאוד הופתעתי- לכבוד חג השבועות מציעה חברת "תומר" בצק פילו מוכן למילוי ולאפייה – המשווק בטמפרטורת החדר, ללא צורך בהפשרה לפני השימוש




חברת "תומר" המתמחה בשיווק מוצרי מזון, משווקת בצק פילו מוכן להכנה ולאפייה, המשווק בטמפרטורת החדר, ולא עוד במקפיא, כך שאין צורך לדאוג להפשירו מבעוד מועד.

הבצק עשוי מקמח ומים בלבד, ללא שמן או מרגרינה, וללא כל חומרים משמרים.

לנוחות השימוש הבצק מוצע ב-3 צורות לפי המתכון הרצוי: דפי פילו לפאי, דפי בצק פילו לסיגרים, ודפי בצק פילו למילוי – המתאים למגוון מתכונים.

וכמובן השתמשתי בגבינות הנפלאות מבית תנובה , הפעם עם 2 מוצרים חדשים אשר הושקו לכבוד הקיץ וחג שבועות: פרוסות גבינה בולגרית מבית פיראוס וגבינת שמנת חלומית עם פלפל חלפיניו- אתם חייבים לנסות ולהתרשם.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה