עוד רגע וט"ו בשבט מגיע ואני מתחילה בהכנות, כי כל שנה חייבת להפתיע לפחות עם עוגה אחת חדשה, הפעם בחרתי להכין עוגת פירות יבשים בחושה ולא את זו שאני מכינה מידי שנה, מצאתי מתכון שרץ ברשת לפני זמן מה והחלטתי לנסות אותו, התוצאה הנהדרת לא איחרה להגיע אז מעט שיפצרתי אותו ואני מביאה לכם אותו כדי שגם אתם תפתיעו ותהנו:
מרכיבים לתבנית אינגלישקייק
1 כוס אגוזים שונים, קצוצים גס
1 כוס פירות יבשים, קצוצים גס
2 כפות קמח לציפוי הפירות
180 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר דמררה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
4 ביצים
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה.
שמים את האגוזים והפירות היבשים בקערה. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים, כך שהאגוזים והפירות יצופו היטב בקמח – הדבר יפריד ביניהם וגם ימנע מהם לשקוע לתחתית העוגה. מניחים בצד.
מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את העוגה גם עם מיקסר ידני או בערבוב עם כף עץ). שמים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת הלימון ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים גם את הביצים, בזו אחר זו. מדי פעם מנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית.
מוסיפים, בהדרגה ולסירוגין, גם את הקמח ואת השמנת המתוקה. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה.
מוסיפים את האגוזים והפירות היבשים ומערבבים אותם בעדינות עם כף, עד שהם מתפזרים בתערובת באופן אחיד.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.
אופים 50-45 דקות, עד שהשקדים מזהיבים וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לאחר שהעוגה מצטננת אפשר לפזר עליה אבקת סוכר.
את העוגה הכנתי עם משלוח פירות יבשים מיוחד שקיבלתי- מחברת תבואות- פירות יבשים אורגניים - המיובשים בשמש באופן טבעי, ללא שימוש בכימיקלים וחומרים משמרים.
את העוגה הכנתי עם משלוח פירות יבשים מיוחד שקיבלתי- מחברת תבואות- פירות יבשים אורגניים - המיובשים בשמש באופן טבעי, ללא שימוש בכימיקלים וחומרים משמרים.
חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לט"ו בשבט מגוון פירות יבשים ואגוזים אורגניים, בהם: תאנים, משמשים, צימוקים, חמוציות ואגוזי קשיו.
הפירות האורגניים גדלים ללא שימוש בדשנים כימיים ובחומרי הדברה, וכן הם ללא תוספת גופרית וללא חומרים משמרים. תהליך הייבוש של הפירות הינו טבעי בשמש.
הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה, מציינת כי הפירות היבשים מספקים אנרגיה זמינה ומהירה לגוף, והם עשירים בערכים תזונתיים ובסיבים תזונתיים היעילים להסדרת מערכת העיכול. בשל הסוכר המרוכז הפירות עשירים במינרלים רבים ובמיוחד בברזל ובמגנזיום הנספגים באופן יעיל בגוף. מומלץ לאכול פירות יבשים ביחד עם אגוזים ושקדים, העשירים בחלבון ומונעים נפילת סוכר (היפוגליקמיה). האגוזים והשקדים גם עשירים בחומצות שומן בלתי רוויות המסייעות להורדת הכולסטרול ולמניעת מחלות לב וכלי דם. השילוב של חלבונים מאגוזים ושקדים יחד עם הסוכר והמינרלים מהפירות היבשים מסייעים לתפקוד המערכת העצבית (ליצירת סרוטונין - מוליך עצבי מרגיע), ובכך עוזרים להפגת מתחים, למניעת הפרעות שינה, לריכוז, לשיפור התפקוד המיני ועוד.
כשר בהשגחת הבד"צ בעלז"א.
מחירים: תאנים: 19.90 ₪ (לאריזה של 250 גרם), צימוקים: 17.90 ₪ (250 גרם), משמשים: 19.90 ₪ (250 גרם). חמוציות - 24.90 ₪ (לאריזה של 170 גרם). אגוזי קשיו: 24.90 ₪ (150 גרם).
ניתן להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.
לפרטים אתר הבית: www.tvuot.co.il
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה