יום שבת, 7 בינואר 2017

סלט עדשים והמון דברים טובים

בתקופה האחרונה כל הבית עבר לאכול בריא יותר, מזין יותר ואיכותי יותר, פחות טיגונים, פחות גאנ'ק והמון סיבים תזונתיים, ירקות, פירות וקיטניות , היום אירחתי לארוחת בוקר והחלטתי להכין סלט מפנק, משביע וטעים (אל דאגה על השולחן כיכב גם הגחנון הביתי שהכנתי).

האמת? גם אני הופתעתי משילוב הטעמים הקסום שהצלחתי לרקוח, אז קדימה תכתבו את המתכון, תכינו, מבטיחה לכם הנאה מרובה.


המרכיבים:
1 כוס עדשים שחורות (מבושלות בסיר עם מים רותחים כחצי שעה עד לריכוך מסוננות ומצוננות)
קוביות סלק ובטטה צלויות בתנור עם שמן זית (לחתוך לקוביות, להוסיף מלח גס, שמן זית ולאפות בתנור כחצי שעה עד להזהבה)
קוביות אבוקדו
קוביות גבינה בולגרית
כמה עלי ריחן, קצוצים
כמה עלי כוסברה, קצוצים
כמה עלי נענע, קצוצים
4 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
1 כף שמן זית
מעט עלי חסה לקישוט

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד ולהגיש קר על עלי חסה.





חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת עדשים שחורות אורגניות – טעימות, מזינות וקלות להכנה, המתאימות להכנת מגוון תבשילי חורף מחממים ומזינים. 

מקורן של העדשים השחורות בצרפת (באיזור Auvergne), והן מכונות גם "עדשי קוויאר בלוגה'' בזכות צבען המיוחד והטעם והמרקם המיוחדים שנשמרים לאורך הבישול. 

הנטורופתית ד"ר הילה גבע-אבירם Ph.D, מנהלת מכללת "מדיטבע", מציינת כי העדשים השחורות נחשבות לקלות לעיכול יחסית לקטניות אחרות, ובעלות ערך תזונתי גבוה. הן עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, ובשילוב עם דגנים, אגוזים וזרעים הן מהוות מקור טוב לחלבון איכותי. הפחמימות שבעדשים הן פחמימות מורכבות, שפירוקן איטי וכך הן מסייעות לתחושת שובע לאורך זמן ומונעות נפילת סוכר. הן מהוות מזון מרגיע ומזין. העדשים השחורות של "תבואות" הן אורגניות, אשר גודלו ללא חומרי הדברה ודשנים כימיים וללא הנדסה גנטית.


אין תגובות:

פרסום תגובה