יום שני, 16 בינואר 2017

לזניה חלומית עם מלא דברים טובים

ערב ערב נשאלת השאלה מה אוכלים ארוחת ערב, כל ערב מרגישה כי ילדי מצפים להפתעה חדשה וכי אני צריכה להמציא את עצמי מחדש, מתגעגעת לימים שהם היו קטנטנים וחביתה עם גבינה וסלט היו מספיקים להם.

בתחילתו של השבוע לאחר שהייה בחו"ל החלטתי שממש מגיע להם פינוק אמיתי , בכל זאת התגעגעו לאוכל של אמא והכנתי להם לזניה מדהימה, כזו שטרם טעמנו.

הכל התחיל מחבילת פסטה טריה מבית שופרסל - מוצר חדש על המדפים שקיבלתי להתנסות אישית, פיטריות משומרות, בתחילה חשבתי פשוט להכין פסטה מוקרמת אך עד מהרה הבנתי שלא לזה הם מחכים, אז פשוט פתחתי את המקרר והוצאתי את הגבינות שהבאתי מוורשה, מעט מוצרים נוספים מהמזווה והנה לכם לזניה חלומית, טעימה ומפנקת.


אז ייאלה שנתחיל? הפשילו שרוולים יוצאים לדרך.

המצרכים
פסטה פרימיום- מבית שופרסל- פסטה מחיטת דורום בצורות מגניבות במיוחד, המיוצרת באיטליה מבושלת לפי הוראות היצרן, מסוננת
שום כתוש
פיטריות חתוכות (עדיף טריות)
מעט אגוזי מלך, צנוברים
גבינות מגורדות לפי טעמכם האישי (אני הבאתי מוורשה פרמזן, קשקבל, רוקפור)
רוטב בשמל (כבר אצרף לכם מתכון)

המצרכים לרוטב בשמל:
75 גרם חמאה
3 כפות קמח
1.5 כוס חלב
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת.

אופן ההכנה: 
לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
במקביל לטגן שום כתוש, להוסיף אגוזי מלך, צנוברים ופיטריות, לערבב עד לריכוך והזהבה קלה.
להוסיף את הגבינות לתערובת ולערבב היטב.
בינתיים להכין את רוטב הבשמל.

אופן הכנת הבשמל:
להמיס במחבת/סיר את החמאה. להסיר מהאש ולהוסיף את הקמח. לערבב היטב ולהחזיר לאש, להוסיף את החלב ולערבב היטב עד קבלת רוטב חלק, להוסיף את גבינת הפרמזן ולערבב היטב.

אופן הרכבת המנה:
לשמן תבנית היטב, לשטח שכבת פסטה נדיבה, מעל לפזר שליש מכמות תערובת הגבינות והפיטריות, מעל לשפוך שליש רוטב הבשמל, להוסיף עוד שכבת פסטה, גבינות ופיטריות, רוטב וחוזר חלילה.
מעל הכל לפזר בנדיבות פרמזן ולהעביר לתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-45 דקות.

להגיש חם ולהתענג!!

ולמי שרוצה לראות באיזו פסטה מדובר, בבקשה- מדובר בפסטה מצויינת, איכותית מאוד ובמחיר די מגוחך- 2 יחידות בעשרה שקלים בלבד:


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה