שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה, יש אורחים לארוחת בוקר ורביצה בבריכה, אז מה מפתיעים שוב את האורחים? מה נכין שלא הכנתי כבר המון זמן? נכון! בורקיטס רכים, נימוחים, פריכים וטעימים במיוחד, כאלו שיקצרו אין ספור מחמאות. הכנתי מספר תבניות - 65 בורקיטס במספר וכולם ככולם חוסלו עד תום, זה היה פשוט מדהים.
אז קדימה הצטרפו אלי, הפשילו שרוולים, הבצק יצא מושלם, ההכנה מדהימה , המילוי חלומי , אומנם מעט התקשקשות אבל כיף גדול והמחמאות יגיעו במהרה.
המצרכים לבצק:
4 כוסות קמח תופח
שקית אבקת אפיה
כפית מלח
200 גרם נטורינה
גביע שמנת חמוצה
המצרכים למילוי:
גביע גבינת שמנת עם זיתים (אפשר גם בלי, זה מה שהיה לי והשתמשתי עם זה מה שהעניק טוויסט סופר מעניין למנה)
חצי גביע גבינה בולגרית מפוררת
כוס וחצי גבינה צהובה מגורדת
ביצה
2 כפות סולת
מלח פלפל.
אופן ההכנה:
לערבב את מצרכי הבצק ולתת לו לנוח כחצי שעה במקרר.
לערבב את מצרכי המילוי .
לחלק את הבצק ל-4, לרדד את הבצק לעלה דק, לקרוץ עיגולים, למלא בכפית מהמילוי, לסגור היטב (להקפיד לסגור היטב שלא יברח המילוי החוצה, למרות שיברח מעט), למרוח בביצה, לפזר שומשום ולהעביר לתנור.
לאפות בחום בינוני עד להזהבה.
להגיש עם ביצים קשות, ירקות ולהנות.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה