יום ראשון, 2 באוגוסט 2020

אצבעות פילו עם בשר, צנוברים, שקדים, צימוקים, פיטריות וערמונים

כמו בכל יום שישי עמלתי רבות על ארוחת הערב, כמו בכל יום שישי המוח חושב וחושב איזה מנה להפתיע השבוע. הפעם החלטתי שחלק מהמנות הראשונות שיוגשו לשולחן השבת אכין אצבעות פילו ממולאות בכל טוב.

על הבצק מניחה שלא צריכה לספר כי אני כל הזמן משבחת את הבצקים המושלמים של שימרית, אין קל ונוח מהם, זמינים תמיד במקרר , אני שולפת ומתחילה לעבוד.

אז שנתחיל?

המצרכים:
חבילת עלי פילו של שימרית
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
חופן צנוברים
חופן שקדים מולבנים 
חופן צימוקים
סלסלת פיטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות
חבילת ערמונים קצוצה
מלח, פלפל , אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה, מעט אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף שום ואז את הבשר טחון, לערבב היטב עד שהבשר מחליף צבעו.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב היטב, להוסיף את התבלינים ולערבב.
לבשל כשלוש ארבע דקות ולקרר.



בשלב הקירור ניתן להוסיף ירק קצוץ - פיטרוזליה, כוסברה , נענע- כל מה שאוהבים

לפרוס את עלי הפילו, לחצות לשניים, כל חצי לשמן היטב ולקפל לשניים.
למלא עם מלית הבשר ולקפל לאצבעות.

למרוח בביצה ולפזר שומשום.

לאפות עד להזבה ולהגיש חם עם טחינה.






תגובה 1: