מה שאני הכי אוהבת להכין זה עוגיות, אוהבת את ניחוח העוגיות המתנשא באוויר ונשאר בחלל הבית עוד שעות רבות, אוהבת את הצנצנות הרבות המצויות על השיש עם מבחר רחב של מטעמים.
אחת העוגיות שאנחנו הכי אוהבים אלו הם עוגיות טחינה , רכות, נימוחות ובעלות טעם של עוד. כאשר הגיע המשלוח של טחינה אחווה מיד ידעתי שמלבד העובדה שנזלול אותן בהנאה בכל אופציה אפשרית אכין עימן עוגיות ואכן כך עשיתי. העוגיות יצאו טעימות אששש.
המצרכים:
1 כוס טחינה גולמית של אחווה
1 כוס סוכר (200 גר')
200 גר' חמאה מומסת
1/2 2 כוסות קמח תופח (350 גר')
פרוסות שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הטחינה, סוכר וחמאה מומסת עד לקבלת קרם, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לבצק רך.
יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט בתבנית.
מעל מקשטים בפרוסת שקד מולבן.
אופים בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה קלה, מצננים מעט ומתענגים על כוס קפה ועוגיות נפלאות, רק זהירות לא לחסל את כל המגש.
כפי שציינתי הפעם בחרתי להשתמש בטחינה גולמית של אחווה - הטחינה המושלמת שאני תמיד משתמשת בה. מדובר בטחינה אורגנית בעלת ערכים תזונתיים ובריאותיים מהגבוהים בקטגוריה – עשירה בסידן, ברזל וסיבים תזונתיים וללא תוספת מלח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה