יום שלישי, 27 ביולי 2021

רגע לפני שבת קבלו מתכון מושלם לעוף עם ירקות ורוטב שזיפים



רגע לפני שבת אני מתחילה לחפש את המתכונים השווים ביותר שלי לבישולי השבת. מי שמכיר אותי ידוע שאני מאוד אוהבת לבשל את אותם המאכלים שכולם אוהבים לצד אותן הפתעות קולינריות שאני מכינה מידי שבוע. את המתכון הזה של העוף עם חצילים, עגבניות, גמבה ובצלים הכנתי בעבר ונחל הצלחה מרובה, הפעם החלטתי להוסיף לו רוטב שזיפים שקיבלתי להתנסות ותקשיבו הוא מקפיץ את המנה פלאים, ממליצה בחום.

המצרכים:
8-10 שוקי עוף טרי 
חציל
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
בצל חתוך לרצועות דקות
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
30 עגבניות שרי בשלל צבעים

תבלינים:
1 כף כמון
חצי כף כורכום
כפית מלח
כפית פלפל שחור
3 כפות סויה
2 כפות סילאן
רבע כוס רוטב שזיפים של נפטון
7 כפות שמן זית
מים עד כיסוי

אופן ההכנה:
חותכים את החציל לקוביות גדולות, מקפיצים בקערה עם 2 כפות משמן הזית, כך שהקוביות יצופו היטב בשמן. 
מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות עד השחמה. 
בזמן שהחציל בתנור, מחממים את שמן הזית הנותר בסוטאז וצורבים את השוקיים כ-4 דקות מכל צד מעל אש גבוהה/בינונית. מוספים את הבצל, הפלפלים והעגבניות ומטגנים ביחד עם השוקיים כ-5 דקות נוספות. 
מפזרים מעל את גרגירי החומוס, מוסיפים את קוביות החציל הצלויות, התבלינים והרטבים ומערבבים היטב. 
מוספים מים רותחים עד כיסוי, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל מעל להבה קטנה בכיסוי חלקי כ-45 דקות עד לצמצום הנוזלים.




"נפטון" מציגה רוטב שזיפים טעים - מעולה לבישול, להקפצה, כמרינדה ולהגשה כמטבל




הרוטב מתקתק ופיקנטי ומתאים לכריכים, לתיבול מוקפצים, סטייק מינוט, חזה עוף, בשר, דגים, כבד, ביצים, ירקות ועוד

חברת "נפטון" (משנת 1990), מציגה "רוטב שזיפים" טעים – מעולה לבישול, להקפצה, כמרינדה ולהגשה כמטבל. הרוטב מתקתק ועם זאת פיקנטי, והוא מתאים לשדרוג כל כריך, לתיבול מוקפצים, סטייק מינוט, חזה עוף, בשר, דגים, כבד, ביצים, ירקות ועוד. נפטון מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים.

הרוטב המיוחד מכיל בין השאר שזיפים, תבלינים, ירקות מיובשים, חומץ וסוכר והוא ללא תוספת של חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט.

כשרות פרווה מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית. יש לשמור בקירור לאחר הפתיחה.

מחיר: 12.90 ש"ח (380 גרם).

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.

גילוי נאות:המוצר התקבל להתנסות 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה