יום שבת, 9 בינואר 2016

סטייק פורל ים טעים במיוחד



ערב שישי ללא דגים זהו לא ערב שישי, בכל שבוע אני מחפשת מתכון חדש להפתיע ולשדרג את שולחן השבת.

המנה שמככבת לרוב - דג החריימה אולם אחת לשבועיים מפתיעה עם מתכון שונה ומפנק.

מאחר והשבוע קיבלתי להתנסות את סטייק הפורל החלטתי להכין אותו ללא רוטב על מנת שנרגיש את טעמו הבסיסי והעסיסי בתיבול מינימליסטי.

פורל-ים נורבגי הנו דג ממשפחת הסלמון אשר מגיע היישר מהפיורדים הידועים של נורבגיה, צבעו אדמדם ובשרו עסיסי הודות לתכולת השומן הבריא. הדג עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר מיוחסות להן השפעות בריאותיות חיוביות.


הדג היה מצויין, עסיסי , אומנם לילדים פחות מתאים מאחר ויש בו עצמות אבל המבוגרים שבחבורה מאוד נהנו.

המצרכים:

חבילת סטייק פורל ים נורבגי
לימון שלם פרוס לפרוסות דקות
פיטרוזיליה קצוצה
מרינדה אשר מורכבת מ: שום כתוש, שמן זית, מלח גס, תיבול לאנטי פסטי (של חוות דרך התבלינים) ומעט מיץ לימון.

אופן ההכנה:

להשרות את הדג לחצי שעה במלח ומיץ לימון, לשטוף היטב.
לשפוך את המרינדה על הדגים, להניח פרוסות לימון ולפזר פיטרוזליה, להכניס לתנור 180 מעלות ל-15 דקות.

הדג יוצא עסיסי וטעים במיוחד!!!


 
חברת "בלדי" המתמחה בעיבוד, ייצור, ייבוא ושיווק של מוצרי בשר, בקר, עוף ודגים משיקה בימים אלו מוצר חדש שמגיע למקררי רשתות השיווק: סטייק פורל-ים נורבגי, הנבחר כמוצר השנה של חברת "בלדי" אשר חוגגת בימים אלו 100 שנה להיווסדה.

ישנו קונצנזוס ציבורי לגבי הערך הבריאותי הגבוה שבאכילת דגים. מחקרים אחרונים בתחום הוכיחו קשר בין צריכת דגים ובין ירידה באחוזי הסיכון למחלות לב, שבץ ואלצהיימר. כיום פורל ים נחשב מזון עשיר בחלבון ודל בשומן רווי. בקרוב יושק המוצר השני בסדרת מוצר השנה – "פילה פורל ים נורבגי מנות".

משקל אריזה של סטייק פורל-ים נורבגי נע בין 800 גרם ל- 1.2 ק"ג. 

מחיר מומלץ לצרכן של סטייק פורל-ים של חברת "בלדי" נע בין 44.90 ₪ לבין 49.90 ₪ לק"ג.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה