יום שבת, 4 במרץ 2017

עוגת שמרים עם קסם

כמה פעמים רציתם להכין עוגת שמרים ברגע האחרון וויתרתם כי לא היה לכם זמן? לא עוד!!
קמח הקסם של סוגת פותר עבורנו את הסוגיה הנ"ל - הקמח בפיתוחו של השף ארז קומורובסקי ומוכיח שקסמים לא שמורים רק לאגדות!!
הקמח החדש מכיל שמרים, אינו דורש ניפוי וחוסך את זמן ההתפחה.

חייבת לציין, אני עובדת המון עם שמרים, אוהבת את המגע, את הקסם של התפיחות אולם כאן הופתעתי בענק, מדובר בקמח שאכן עושה קסמים ואני ממליצה במיוחד לאלו המפחדות משמרים, עם הקמח הזה אין מקום לטעויות, מבטיחה לכן הצלחה מרובה.

אז אמש ממש שעה לפני כניסת השבת ולאחר הבישולים הפשלתי שרוולים והכנתי רולדות שמרים מדהימות, בבקשה המתכון: 

חומרים לבצק:
1 - כוס סוכר
200 גרם חמאה
4\1 כוס שמן
3 - ביצים+1 חלמון
4\3 1 מים פושרים (שימו לב שלא יהיו קרים מידי)
בקערת מיקסר לערבל את המרגרינה עם הסוכר לקרם משחתי,
להוסיף את השמן הביצים והשמרים תוך כדי ערבול להוסיף את המים ולהנמיך מהירות.
בקצב איטי להוסיף קילו קמח קסם של סוגת.
לאחד את הקמח עם שאר החומרים
לעבד את הבצק מעט ביד ולכסות את הקערה בנילון נצמד,
פה, להבדיל מהקמח הרגיל אין צורך להתפיח את הבצק ועל כן ויתרתי על ההתפחה הראשונית, רק לאחר יצירת הצורות נתתי בכל זאת לעוגות לתפוח מעט.

לחלק ל-4 חלקים שוים ולהתפיח כ-30 דקות.

מילוי:
שוקולד השחר ו/או נוטלה (אני באופן אישי מעדיפה נוטלה)
חצי חבילת פולי קקאו
1- מחמאה רכה מאוד (לא מומסת)
3- כפות קקאו
3- כפות גדושות א. נס קפה
4\1 כוס ליקר שוקולד(לא חיב מוסיף המון)
3- כפות תמצית רום
לערבב הכול יחד לקרם שוקולד אחיד עד שלא רואים את המרגרינה.
לרדד על משטח מקומח עיגול בצק למרוח בנדיבות מהמילוי ולגלגל לרולדה,
את הרולדה לחצות לשתיים ולהשאיר מחובר בקצה אחד לקלוע צמה של 2 (מלכלך טיפה לא נורא) להכניס לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח 30 דקות, לאפות בחום בינוני.להרתיח על להבה קטנה חצי כוס מים 2 א. סוכר וניל וחצי כוס סוכר,
בגמר האפייה למרוח את הרולדה בנוזל בנדיבות ולהכניס שוב לתנור לעוד 2-3 דקות. להוציא מהתנור ולמרוח שוב בעדינות .
לקרר ולאכול או להקפיא אם בכלל ישאר
בתיאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה