יום רביעי, 8 במרץ 2017

סלט קינואה חלומי


מי שמכיר אותי יודע שאני בתהליך של תזונה נכונה מזה כחצי שנה, כל הבית עבר לתזונה עם הפחתה ניכרת של סוכרים ומלחים, אורז מלא, קמחים מלאים, סובין, ואף קיטניות.

שבוע שעבר קיבלתי משלוח מלא בבריאות מבית מיה, מדובר למעשה בסדרת "בריאות מן הטבע" אשר כוללת בשלב זה 7 מוצרים: 4 סוגי קינואה (שחורה, אדומה, לבנה, מיקס); זרעי צ'יה, דוחן, פשתן, סובין חיטה, סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל להכנה מהירה בפחית.

מודה ומתוודה כי עם זרעי הצ'יה, הדוחן והפשתן טרם התמודדתי עד היום אולם קינואה מככבת אצלי המון ועל כן עימה יצאתי לדרך כבר ביום שהגיעה, הכנתי סלט מלא בירקות, קינואה והמון טעמים נפלאים- צלחת מהסלט וסיפקתם לגופכם בומבה של ויטמינים וברזל.

המצרכים:
חבילת קינואה- לבשל עם מלח, פלפל ו-2 כפות שמן
חבילת פיטרוזיליה טריה שטופה וקצוצה
חצי חבילת נענע טריה שטופה וקצוצה
5-6 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים
עגבניה גדולה קצוצה
חצי בצל קצוץ
מיץ מ-3 לימונים
מעט מלח ופלפל שחור


אופן ההכנה:

בסיר קטן לשים את הקינואה עם המים, המלח, הפלפל השחור והשמן, לבחוש, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר, לבשל כ- 30 דקות על אש נמוכה עד שהקינואה מוכנה ולצנן.
לערבב היטב את כל המרכיבים ולהניח במקרר כשעה לספיגת הטעמים.




אז כפי שציינתי מעלה חברת מיה מציגה את סדרת "בריאות מן הטבע" - זוהי למעשה סדרה של קטניות וזרעים לאורך חיים בריא, הסדרה כוללת בשלב זה 7 מוצרים:  4 סוגי קינואה (שחורה, אדומה, לבנה, מיקס); זרעי צ'יה, דוחן, פשתן, סובין חיטה, סובין שיבולת שועל, שיבולת שועל להכנה מהירה בפחית.

אנו כבר יודעים כי בשנים האחרונות הועלתה המודעות לחיים בריאים יותר , אנשים דואגים לאיכות חייהם ומשלבים פעילות ספורטיבית ותזונה נכונה, כחלק בלתי נפרד מחיי היום יום. המודעות לשמירה על תזונה מאוזנת ומגוונת נמצאת בעליה מתמדת וכך גם הצורך בחומרי גלם אשר יעזרו ליישם זאת.

המותג מציע מוצרים באיכות מעולה, ללא פשרות על איכות חומרי הגלם ובמחירים שווים לכל נפש. "מיה" מאפשרת לכל צרכן – שומרי משקל, נמנעים מגלוטן, טבעונים, סוכרתיים וכו' ליהנות משלל מוצרים המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא. מוצרי "מיה" הינם בעלי רמת הכשרות הגבוהה ביותר- כשרות בדץ העדה החרדית ירושלים לימות השנה ומאושרים על ידי משרד הבריאות. כל המוצרים פרווה , נארזים בסביבה חופשית מגלוטן.

יתרונות מוצרי בריאות מן הטבע

קינואה- קינואה ידועה בערכה התזונתי הגבוה. היא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות (אלו שהגוף לא יכול לייצר), ועל כן מהווה מנת פחמימה המכילה כמות גדולה של חלבון מלא ואיכותי. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, במינרלים חשובים כגון: מנגן, מגנזיום, ברזל ונחושת ובוויטמינים מקבוצת / B וויטמין E. הקינואה מהירת הכנה וקלה לעיכול ומתאימה גם לחולי צליאק. 
קינואה לבנה- 500 גר', 1 ק"ג
קינואה שחורה- 400 גר'
קינואה אדומה- 500 גר', 
קינואה מעורבת- 400 גר' 
מחיר מומלץ לצרכן 13.90-19.90 ש"ח ₪ . כשר פרווה – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.

זרעי צ'יה – זרעי הצ'יה נחשבים ל"סופר-פוד" (מזון על) עשירים באומגה 3, ברזל, מגנזיום, סידן, סיבים, חלבון ועוד. מצוין כתוספת בריאה לסלטים, יוגורט, מרקים, שייקים ותבשילים שונים. 200 גר', 
מחיר מומלץ לצרכן 10.90 ₪ ..כשר פרווה – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.

דוחן- הדוחן הוא דגן העשיר בוויטמינים ומינרלים ומתאים כתחליף לחיטה. 

בין היתר, הדוחן עשיר במגנזיום ואשלגן התורמים לשמירה על לחץ דם תקין וכן בסיבים תזונתיים המסייעים לעיכול. מתאים בתור תוספת לסלטים, להכנת דייסה ותבשילים ומאפים טעימים ובריאים נוספים. 500 גר', 
מחיר מומלץ לצרכן 7.90. ₪ .כשר פרווה – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.

זרעי פשתן- זרעי הפשתן מכילים חומצת שומן מסוג אומגה 3 הידועה בתכונותיה החיוניות כמסייעת לתפקוד תקין של מערכות כלי הדם והלב, העצבים והמוח. גוף האדם אינו יכול ליצור אותה ועל כן חשוב לאכול מזונות עשירים באומגה 3 מתאים כתוספת למאפים, סלטים טריים ומוצרי חלב.450 גר', 
מחיר מומלץ לצרכן 7.90 ₪. כשר פרווה – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים.

סובין שיבולת שועל- סיבים תזונתיים, כגון סובין שיבולת שועל, ידועים בחשיבותם הרבה בתזונה היומית המומלצת. מחקרים הראו כי הסיבים עוזרים לשמור על משקל תקין, בשל תחושת השובע שהם מעניקים, מסייעים בשמירת רמת סוכר נאותה בדם, עוזרים לפעילות מערכת העיכול ועוד. להעשרת תזונה בסיבים תזונתיים ניתן להוסיף כפית או שניים של סובין שיבולת שועל ליוגורט, גבינה או סלט. מתאים להעשרת מאפים ולחמים בסיבים תזונתיים וגם להכנת דייסה.
כשר פרווה – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים, מחיר מומלץ לצרכן 10.90 ₪ 


אודות מיה

החברה הוקמה בשמה המלא 'מיה תבליני החיים ירושלים בע"מ' בשנת 1982. שלושה שותפים: מויש וייסמן, ישראל גנזל והודי ורטהיימר, חברי-ילדות, הקימו מפעל קטנטן בגבעת שאול שבירושלים, כשברשותם מכונה אחת למילוי אבקות. הם החליטו לקרוא לחברה בשמה 'מיה' - ראשי תיבות של שמותיהם. החברה החלה את דרכה בייצור ומכירת אבקות אפייה ותבלינים, כאשר היא נושאת את דגל הכשרות המחמירה של הבד"צ העדה החרדית, שבימים ההם לא היה נפוץ במיוחד. במהלך השנים צברה מיה מוניטין חשוב בציבור החרדי. עם השנים נוספו שני חברי ילדות (שמוליק ריבלין ועמי ורטהיימר) שהפכו אף הם לשותפים. החברה התרחבה ומגוון מוצריה גדל. כתוצאה מכך נוספו מכונות חדשות ועובדים נוספים בעלי הכשרה. יכולות הייצור והשיווק גדלו והורגש הצורך במקום נוסף. בשנת 1998 עברה החברה לאזור התעשייה במישור אדומים, שם שוכנים כיום מפעלי היצור, מחסני ההפצה והנהלת החברה. בשנת 2010 שינתה החברה את שמה הרשמי ל 'מיה תעשיות מזון בע"מ' ובכך משקף שמה את המגוון הרחב של מוצריה. החברה משקיעה רבות ברכישת ציוד ומכשור מתקדם, במחקר ופיתוח של מוצרים חדשים בעלי ערך מוסף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה