יום רביעי, 8 במרץ 2017

מסעדת פסטינה- כשאיכות וטעם נפגשים

התקופה האחרונה הייתה לחוצה מאוד, מסיבת יום הולדת 16 לביתי (הפקה של ממש), פורים, מסיבות, לחץ בעבודה, מה לא? אמש החלטנו לשבור את השגרה, לצאת לנשום מעט ולהנות מקצת זמן זוגי יחד והקדמה ליום האשה המתקיים היום, שמעתי רבות על מסעדת פסטינה השוכנת ברחובות, אחותה הקטנה של המסעדה הוותיקה בבאר שבע.

למי שלא מכיר מדובר במסעדה איטלקית קטנה ומיוחדת אשר ביקור בה גורם לנו הסועדים לחוויה קולינרית קסומה, המסעדה נפתחה לפני כשבעה חודשים ומאז שמה הולך לפניה (הוותיקה קיימת בבאר שבע כבר כארבע שנים) ולא סתם, כבר שנכנסים למסעדה מבחינים במסעדה מעוצבת בקפידה, מוזיקת גאז' קלילה ברקע, צוות המסעדה מסביר פנים ואדיב מאוד והאוכל? אוי האוכל נהדר, כל מנה מוצלחת מקודמתה, כאן נמצא מנות נטולות יומרות אם כי משובחות אשר מיוצרות מחומרי גלם באיכות הגבוהה ביותר.



טבעונים? תזונתכם מבוססת על תפריט נטול גלוטן? אין שום בעיה !! גם לכם יש מענה ופתרון.




את הארוחה הזוגי בחר לפתוח במרק כתום עם קרוטונים וחזה אווז- לטענתו המרק מדהים, התענג לו על כל ביס וביס:


למנות ראשונות הגיעו לשולחננו המנות הבאות:

סלט עגבניות ''פסטינה'' -5 סוגי עגבניות, גבינת בושארון, פלפל ירוק חריף, זיתי קלמטה, בצל סגול, בצל ירוק, שמן זית, חומץ בלסמי, חומץ בן יין אדום, מתובל בזרעי עגבניות וחלמון ביצה קשה מעל- מנה מצויינת, אהבתי מאוד את ההפרדה הברורה בין העגבניות הרגילות לבין השרי, באופן אישי לא אוהבת עגבניות רגילות ולכן ההפרדה הייתה מעולה עבורי, כמו כן התיבול עדין ומדוייק וכלל לא מכביד :


ארנצ'יני ריזוטו וגבינה -כדורי ריזוטו ומוצרלה בניחוחות איטלקיים, מוגש עם מטבל מרינרה עגבניות פסטינה ואליו אוליו לימונענע- כדורים קטנים של אושר, מלאים בטעמים נפלאים , רוטב אליו אוליו פשוט מדהים, שילוב של חמצמצות עם נענע עדין ומענג:


קורסטיני פרושוטו ומוצרלה- לחם איטלקי, פרושטו איטלקי ומוצרלה איטלקית- מנה פשוטה ולא מתיימרת כלל אך עם זאת פשוט מנה מושלמת, נגיעת המוצרלה מקפיצה את המנה- אל תוותרו:


ברוסקטת עגבניות וצלפים - לחם איטלקי, עגבניות שמש וצלפים כבושים- תשכחו מכל מה שאתם מכירים, המנה הזו עשויה מקונפי עגבניות שרי וקונפי שום אשר יוצרים יחד טוויסט מעניין ושונה:


למנות עיקריות הגיעו לשולחננו:

ניוקי די קסטנה - שמנת, ערמונים, אפונה, פטריות כמהין ומרווה- עננים קטנים של אושר, בתיבול עדין מאוד, הערמונים נותנים למנה טאצ' מעט מתקתק , הניוקי הכי מוצלח שטעמתי עד היום:


ניוקי גורגונזולה- שמנת פלפל ירוק חריף גורגונזולה ברנדי ועגבניות פסטינה- גם כאן כמנה הקודמת מדובר בניוקי מושלמים, ממש עננים, רכים וטעימים עם רוטב מושלם של גבינות עזות ומעניינות:



אספרגי - אספרגוס בייקון פרמזן שאלוט יין לבן ושמנת- פסטה עשויה בדיוק במידת העשייה הנכונה- אל דנטה- פסטה איכותית מאוד (פסטה יבשה המגיעה ישירות מאיטליה), רוטב עדין, בכלל חייבת לציין כי כל הרטבים כאן מאוד עדינים בטעמם, לא בעלי נוכחות כבדה אלא מאוזנת מאוד:



קינחנו בטירמיסו - שכבות של בישקוטים ספוגים באספרסו, קרם גבינת מסקרפונה ונגיעות של ליקר קפה- קינוח מושלם לארוחה נהדרת:


טארט טאטן- פלחי תפוחים אפויים בקרמל מונחים על מצע של בצק פריך ייחודי- קינוח חמים וטעים במיוחד, אל תוותרו עליו:



לסיכום, מדובר באחת המסעדות הטובות שביקרנו בהם, האוכל מוקפד מאוד, מחומרי גלם באיכות גבוהה מאוד, הכל בטעמים עדינים מאוד וכלל לא עזים, השירות מעולה, חייכני, סובלני ובעל ידע רב, האווירה במקום מעולה, אין לי כלל ספק כי נחזור לכאן גם עם הילדים.

המסעדה פתוחה 7 ימים בשבוע בין השעות 12.00-23.00.

לכו, תבקרו ותהנו, הנאה מרובה מובטחת לכם.

סניף באר-שבע | 08-674-4080 | מצדה 43, באר-שבע
סניף רחובות | 08-9999243 | חיים פקריס 3, פארק המדע

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה