יום שבת, 4 במרץ 2017

דג מרוקאי טעים במיוחד


בישולי השבת שלי משתנים מידי שבוע אולם על מאכל אחד אין עוררין, הוא חייב לככב על שולחן השבת שלנו וזה כמובן המנה הראשונה- דג מרוקאי.

ניסיתי לאורך השנים מתכונים שונים אך מאז שהגעתי למתכון המנצח הזה לא מחליפה והפעם בוחרת לשתף אתכם- תפתיעו את יקירכם ותפנקו אותם בדגים נהדרים, אז שנתחיל?

המצרכים: 
2 גמבות חתוכות לפרוסות דקות
4-8 פלפלים חריפים חתוכים (תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים)
ראש שום מפורק לשיניים
עגבניה מקולפת, להוציא ממנה את הנוזלים ולחתוך לקוביות קטנטנות
חבילת כוסברה קצוצה
קופסת שימורי גרגירי חומוס
תבלינים: 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף.
2 כוסות מים רותחים.
4-8 פילה מושט

אופן ההכנה:
לטגן היטב את הגמבות עם הפלפלים החריפים עד לריכוכם, להוסיף את שיני השום ולערבב היטב, להוסיף את העגבניה וגרגירי החומוס, להוסיף את התבלינים, לערבב היטב, להוסיף את המים הרותחים ולבסוף את הכוסברה- לבשל על אש קטנה כעשר דקות.

את הדגים בינתיים להשרות בקערה עם מים ומיץ לימון, לשטוף ולסחוט היטב ולהוסיף לסיר.

הפעם בחרתי להשתמש בגרגירי החומוס מסדרת הקטניות האיכותיות מאיטליה מבית מאסטר שף.



המותג הקולינארי "מאסטר שף" ממשיך להתרחב ומציע מגוון חומרי גלם איכותיים, הפעם לראשונה בישראל השקת סדרת פרמיום של קטניות מאיטליה הכוללת: עדשים ירוקות, שעועית אדומה מסוג ברולוטי, שעועית לבנה גדולה וגרגירי חומוס. כלל המוצרים מיובאים מאיטליה, מדינה הידועה בחשיבות המוענקת לקולינארי, למטבח ולאיכות הרכיבים.

הצורך בלהשרות קטניות יום לפני הבישול או אפילו מספר שעות לפני, כמו הצורך להפשיר ולשמור כמויות גדולות בפריזר, מונע מרבים להשתמש בקטניות בתבשילים הביתיים. הסדרה החדשה חוסכת לבשלן זמן יקר במטבח. אין צורך בהשריה מוקדמת או הכנות מראש ולכן זמן ההכנה של המרקים, החמין, הסלטים, החומוס ושאר מיני תבשילים מתקצר משמעותית והופך את הבישול לחוויה. 

כך אפשר למשל להוסיף עדשים לאורז ולהכין מג'דרה ברבע שעה, לחמם גרגירי חומוס ולהוסיף לסלט ירקות עם טחינה ולקבל סלט משודרג ועשיר, להוסיף שעועית משני הצבעים לתבשיל צ'ילי קון קורנה ולקבל מנה טעימה ומפנקת במיוחד ב20 דקות בלבד.

סדרת הקטניות של מאסטר שף מורכבת מרכיבים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים. מעבר לאיכות מוצרים ללא פשרות, מציעה הסדרה חידושים נוספים:

מוצר העדשים הירוקות הינו היחיד מסוגו בשוק.



שעועית לבנה גדולה ושעועית אדומה היחידה בישראל ללא רוטב עגבניות. עד היום השעועית הגיעה תמיד בליווי רוטב עגבניות, אשר צמצם את מגוון האפשרויות לשימוש. השעועית של מאסטר שף, מציעה ליהנות מטעמה של השעועית ומגדילה את אפשרויות השימוש במוצר ומתאימה להכנת ממרחים, כתוספת חמה לסלט, למוקפצים ועוד.




סדרת הקטניות של מאסטר שף 400 גר':
עדשים ירוקות, שעועית אדומה, שעועית גדולה וגרגירי חומוס
מחיר מומלץ לצרכן: 6.90-7.90 ₪ 
כשרות: פרווה, בד"צ אגודת ישראל

ניתן להשיג בחנויות המובחרות וברשתות השיווק




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה