יום שבת, 23 במאי 2020

עוגת גבינה אפויה, נימוחה ועם מרכיב מפתיע

כולכם כבר יודעים שהחג האהוב עלי משלל חגי ישראל הינו חג השבועות, זהו החג בו הפכתי לראשונה לאם והגשמתי את חלומי, מלבד זאת אני מאוד אוהבת מאכלי חלב כך שזה משתלב יחדיו. 

מידי שנה אני ממשיכה להפתיע את בני הבית עם מתכונים מפתיעים חדשים, כל אלו לצד הותיקים והאהובים שהם לא מוותרים עליהם. 

הפעם אני רוצה לספר לכם על עוגת הגבינה המפתיעה החדשה שהכנתי לראשונה, בכלום עבודה התקבלה עוגת גבינה מרשימה, נימוחה, טעימה מאוד וכל זאת במינימום זמן וחומרים, אז שנתחיל?




המרכיבים

לתחתית:
100גרם ביסקויטים מרוסקים
100 גרם וופל לואקר וניל מרוסק
100 גרם חמאה

לבלילת הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 9%
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
סוכר וניל
מעט תמצית וניל
גרידת לימון
כף פודינג  וניל

לציפוי:
2 שמנת חמוצה
תמצית וניל
2 כפות סוכר
2 תמצית וניל

אופן ההכנה:
לערבב את הביסקויטים והוופל עם החמאה היטב, לשמן תבנית אפיה ולשטח, לאפות כעשר דקות.

לערבב בקערת המיקסר 6 ביצים כשלוש ארבע דקות, להוסיף את הסוכר ותמצית הווניל ולערבב היטב, להוסיף את הגבינה ולערבב היטב, להוסיף את גרידת הלימון וכף הפודינג ולערבב עד איחוד כלל המרכיבים.

לשטח על תחתית העוגה, לאפות בחום בינוני (160 מעלות) כ-45 דקות, להוציא מהתנור לייצוב קל ובינתיים להכין את הציפוי.

לערבב את כלל המרכיבים, לצפות את העוגה בעדינות (אל תשכחו העוגה חמה וממיסה את הציפוי כך שצריך לנהוג מאוד בעדינות), להכניס לתנור לעשר דקות נוספות ולהוציא.

לקרר היטב ולהגיש (אני באופן אישי לא הצלחתי להתאפק וחתכתי חתיכה מיד ולכן היא לא יציבה אך יום למחרת היא כבר מושלמת).




תגובה 1: