יום רביעי, 13 במאי 2020

לחמניות שום ופרמזן מיוחדות לכבוד שבועות


איזה כיף, ממש בקרוב נחגוג את חג השבועות, חג הגבינות עתיר טעמים נפלאים ולכבוד החג אני מידי יום בוחנת מתכון חדש על מנת להפתיע את החבר'ה בשולחן החג.

מי שמכיר אותי יודע שזה החג האהוב עלי ביותר, בערב שבועות לפני 22 שנים ביתי הבכורה נולדה והפכה אותנו להורים גאים ומאושרים. הפעם אני בוחרת לפנק אתכם במתכון חלומי ללחמניות שום שטרם אכלתם.

מקור המתכון של קרין גורן (תוספת הגבינה שלי).

המצרכים:
1 קילו קמח לבן (אני באופן אישי משתמשת בקמח כוסמין אבל אפשרי גם עם רגיל)
2 כפות שמרים יבשים
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
30 גרם מלח (2 כפות)
2 וחצי כוסות מים (600 מ"ל)
מעט סולת לקימוח

פרוסות פרמזן דקיקות (אני גירדתי בקולפן)

לשמן-שום:
שמן זית
מעט אבקת שום
פטרוזיליה יבשה
שום גבישי לפיזור
מלח גס לפיזור
4 כפות ממרח פסטו איכותי

אופן ההכנה
שמים בקערה גדולה: קמח, שמרים, אבקת אפיה, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד שהבצק חלק ואחיד. מניחים בקערה, משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס”מ (או מותחים בידיים). חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות ומניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים שמן זית, אבקת שום ופטרוזיליה יבשה ומברישים בנדיבות את הבצק. מפזרים מעל שום גבישי ומלח גס , מעל להניח פרוסות גבינה ומכניסים לתנור עד שהאצבעות זהובות גם מלמטה.
מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם.




הפעם השתמשתי בפסטו של חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציעה ממרח "פסטו בזיליקום קלאסי" משובח להכנת מנות טעימות בניחוח איטלקי ים-תיכוני של לחם קיפוד ממכר ושל פסטה משובחת. 

הממרח פרווה ומתאים גם לתיבול מנות נהדרות של דגים, עוף, בשר, כריכים, תפוחי אדמה, ניוקי, מרק ועוד. 



הממרח מכיל בין השאר: בזיליקום, קשיו, שמן זית, שמן קנולה ותבלינים, והוא ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים. 

כשרות - פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ בית יוסף. 

מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם). 

להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה