התפריט לשבועות כבר סגור, קישוטי השולחן נרכשו, הקניות ברובן כבר נעשו וההכנות מתחילות, מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת להתכונן מראש, מה שניתן להכין ולהקפיא עושה מראש, מה שניתן לקצוץ, לחתוך נעשה- כל מה שניתן לעשות מראש על מנת לייעל את העבודה נעשה- כך אני מגיעה לשולחן החג רעננה ואנרגטית.
אז כאמור כל הזמן שואלים אותי, מה את מכינה לחג? מה הכנת? אז הפעם אני אצרף לכם מספר מתכונים מעולים למטעמים הנפלאים שאני מכינה, אך לפני שאעשה כך אני חייבת לשתף אתכם בגילוי חדש ומושלם שגיליתי ממש לאחרונה.
על באר מעדנים שמעתם? אני ממש לאחרונה נחשפתי אליהם ותקשיבו, לא מצליחה להבין איך לא הכרתי קודם לכן, יש להם רטבים, ממרחים , קונפיטורות והכל מעדן שלם אחד, חגיגה לחיך, לעין ולקיבה.
מי שמכיר אותי יודע שאני באופן אישי אוהבת להכין כמעט הכל החל מריבות ועד עריסה ביתית ועוד... באופן אישי מעדיפה את הטעם הביתי לכן כל כך התאהבתי במוצרי המותג, כולם ככולם נפלאים, בטעמים מאוזנים מאוד ,ללא טעם לוואי - איכות זה שם המשחק כאן.
“הבאר מעדנים” הינו מפעל בוטיק ארטיזנלי בראש פינה, המתמחה בפיתוח ובייצור מעדני איכות מהגליל: קונפיטורות, ממרחים, רטבים וליקרים, המצטיינים בטעמים קלאסיים, תוך כדי שילובים מעניינים. ממיטב חומרי הגלם, כל המוצרים מיוצרים בשיטות מסורתיות, ממש כמו פעם, מחומרי גלם טריים ומקומיים, ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל או חומרי טעם וריח מלאכותיים.
כל צנצנת מכילה באהבה יצירה, דיוק והבטחה מלאה להנאה שלמה, תטעמו ותהנו!
אז מה היה לנו?
בגזרת הממרחים דגמנו את : ממרח חריף אש (חלום של כל חובב חריף), עגבניות מיובשות, פסטו זיתים (וואו איזה רעיון מושלם), ריבת בצל (מושלמתתתת) , ממרח ארטישוק (טעים ומיוחד, עדין מאוד בטעמו ויחד עם זאת דומיננטי), פלפל חריףףףףף- כפי שציינתי מעלה כל הממרחים היו פשוט נפלאים, כולם נחלו הצלחה מרובה בכל תבשיל, מאכל ו/או סתם כריך שהתווספו אליו.
עם ממרח הארטישוק הכנתי רוטב חלומי ומושלם לניוקי נפלאים (בהמשך מצרפת לכם את המתכון).
את ריבת הבצל וממרח חריף אש הגשתי בארוחת ההמבורגר הביתי שהכנתי ונחלו הצלחה מרובה, הקפיצו את המנה פלאים.
ללזניה המדהימה שהכנתי לחג צירפתי חצי צנצנת של פסטו זיתים מה שהקפיץ את הטעמים פלאים (מיד מצרפת מתכון).
בגזרת הקונפיטורות דגמנו את : תאנים ותות שדה, כאן אני רגע צריכה לעצור, אני באופן אישי לא רוכשת ריבות/קונפיטורות מהסיבה המאוד פשוטה שכמעט כל מה שרוכשים בחוץ פשוט מלווה בטעם לוואי ובחוסר טעמים ו/או מפוצצים בסוכר עד מאוד, כאן הקונפיטורות היו פשוט מעדן אמיתי, את התאנים פשוט מרחתי על פרוסת חלה טרייה, שכבת חמאה ושכבה נדיבה של הקונפיטורה ו/או לחילופין התמוגגתי על הצנצנת עם כפית ואילו עם קונפיטורת התות הכנתי עוגת גבינה מדהימה שבהמשך אספר עליה, בינתיים קבלו תמונה :
בגזרת הרטבים דגמנו את: רוטב הסילן וחרדל , כמו כן הזמנתי את רוטב הוינגרט תפוזים אותו אני שומרת בקנאות לערב החג.
עם רוטב הסילן והחרדל הכנתי עוף חלומי שקיבל טעם וצבע מושלמים:
לסיכום, אין לי כלל ספק כי אנחנו עוד רבות נזמין מהאתר ו/או נרכוש מנקודות השיווק הפרוסות ברחבי הארץ.
באתר תמצאו המון מבצעים, מתכונים, את רשימת החנויות הפזורות ברחבי הארץ, מבטיחה לכם אם תזמינו ו/או תרכשו פעם אחת גם אתם תתמכרו.
אז הבטחתי מתכונים ואני מקיימת:
ניוקי תפוחי אדמה מושלם:
המצרכים:
חבילת ניוקי תפוחי אדמה
3 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
4 כפות חמאת כמהין
פרוסות פיטריות עבות
פרוסות בצל דקיקות
שמנת מתוקה
חצי צנצנת ממרח ארטישוק מבית הבאר מעדנים
100 גרם פרמזן (50 גרם לרוטב, 50 גרם לפיזור)
תבלינים: מלח, אגוז מוסקט, מלח שחור.
אופן ההכנה:
הכנת הניוקי קלה מאוד. מכניסים אותם לסיר מלא מים רותחים. מבשלים מספר דקות עד שהניוקי צפים על פני המים. מסננים ומוסיפים לרוטב.
הכנת הרוטב:
מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים קלות.
מוסיפים את הפיטריות, תבלינים, שמנת מתוקה ומערבבים היטב, מוסיפים את ממרח הארטישוק.
מבשלים על אש קטנה כ-7-10 דקות ומוסיפים את גבינת הפרמזן, מערבבים היטב.
מסננים היטב את הניוקי ומוסיפים לסיר הרוטב, מערבבים היטב, מגישים בצלחת הגשה ומעל מפזרים עוד גבינת פרמז'ן.
לזניה מדהימה ומיוחדת:
מצרכים:
1 חבילה של עלי לזניה
לרוטב עגבניות:
1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם)
1 קופסה קטנה של רכז עגבניות
1 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
3 כפות שמן זית
חצי צנצנת פסטו זיתים מבית הבאר מעדנים
לרוטב בשאמל:
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 – 3/4 כפית שום גבישי
75 גרם חמאה
2 כוסות חלב
אופן ההכנה:
לחמם את השמן בסיר ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה בלבד. להוסיף את השום, העגבניות המרוסקות, רכז העגבניות ואת התבלינים, לאחר ערבוב טוב להוסיף את הפסטו זיתים. לערבב על אש נמוכה תוך בעבוע עדין במשך כ-10 דקות. לתקן תיבול ולצנן.
לערבב בקערה את הקוטג' והביצים. להוסיף את רוטב העגבניות המצונן, ולערבב.
לרסס תבנית פיירקס בינונית במעט שמן זית ולשטח בה שכבה של איטריות. לפזר מעליה שכבה של רוטב העגבניות.
לשטח מעל הרוטב עוד שכבה של איטריות, ומעליה שכבה של רוטב. כך, בסך הכל 3 או 4 פעמים (תלוי בגודל התבנית).
לשפוך מעל את רוטב הבשאמל (אופן ההכנה בהמשך).
לחמם תנור ל-180 מעלות. לאפות כ-30 דקות. לצנן.
רוטב בשאמל:
להמיס בסיר קטן את החמאה. להוסיף לסיר את הקמח ולערבב היטב. להסיר מהאש.
להוסיף את החלב והתבלינים. לערבב.
להחזיר לאש נמוכה ולערבב כל הזמן, עד שהבלילה מסמיכה. לתקן תיבול.
** טיפ: רצוי להכין את המנה מראש. לצנן, לחתוך למנות ורק אז לחמם להגשה.
עוגת גבינה מדהימה
לכל אלה שמפחדים להכין עוגת גבינה אפויה מצרפת לכם מספר טיפים בסוף על מנת שתצא עוגה מושלמת, גבוהה וטעימה.
חומרים לקלתית:
200 גרם פירורי פתי בר
80 גרם חמאה מומסת
חומרים לבלילה:
5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינת שמנת
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)
חומרים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
קליפת לימון מגורדת(אופציונלי אך ממליצה לא לוותר)
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את חומרי הקלתית, לשמן תבנית 24 ועליה לפזר את הקלתית, להדק היטב.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)
מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)
לערבב את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה.
הפעם בחרתי לקשט את העוגה עם קונפיטורת תות שבישלתי עם מעט מים, גרידת לימון ופירות יער, מה שהעניק טוויסט מדהים ומושלם לכל ביס וביס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה