מידי יום שישי אני מכינה חלות לשבת, אוהבת שהגברים שלי מברכים בקידוש על הלחמים שאני מכינה ולא רוכשת, זה מעניק לי תחושה אחרת, שונה, מספקת ומעשירה. ביום שישי האחרון הכנתי חלות מיוחדות וטעימות במיוחד- חלות מקמח כוסמין מלא.
מי שמכיר אותי יודע שאני משתדלת מאוד להפחית שימוש בקמחים לבנים, אז לרוב באמת בסופי שבוע חוטאת ואוכלת אולם כאשר קיבלתי משלוח מתבואות של קמח כוסמין מלא ידעתי שהשבת תהיה חגיגה כיפית ומיוחדת ואכן כך הדבר. מדובר בקמח מעולה, ללא צורך צורך בניפוי, איכותי מאוד וסופר טעים.
קבלו את המתכון המושלם לחלות שלי:
מצרכים:
קילו קמח כוסמין מלא
2 ביצים
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות סוכר
כף מלח
2.5 כוסות מים חמימים- זה המתכון המקורי אולם בקמח הכוסמין המלא הוספתי עוד חצי כוס מים
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
מערבבים יחד את המצרכים היבשים על פי הסדר הרשום
מוסיפים את המים החמימים והביצים, לשים מספר דקות עד שהבצק מתחיל להתגבש
מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות
משמנים מעט את פני הבצק ומכסים במגבת מתפיחים עד להכפלת הנפח - בערך שעה עד שעה וחצי
לשים את הבצק מספר דקות ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה
מ ורחים על החלות ביצה טרופה מהולה במעט מים או שמן
מפזרים עליהם תבלינים לבחירה מכסים ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים במשך כ- 20 דקות
בנתיים מחממים את התנור לחום בינוני
אופים עד שמשחים יפה, מוציאים אותן מהתבנית ומצננים
טיפים לקבלת החלות המושלמות:
על מנת לקבל חלות אווריריות במיוחד, לאחר חלוקת הבצק לחלקים המיועדים לקליעה רדדו במערוך כל חתיכת בצק ליריעה מאורכת בעובי כחצי סנטים גלגלו כל יריעה לגליל, ועבדו אותו כך שלא יראה קו החיבור שלו קלעו את החלות מן הגלילים שהתקבלו . בשיטה זו, גם קל יותר ליצור את הרצועות - הן מתארכות בקלות
לפעמים כשאני יודעת שלא יהיה לי זמן להתפנות חלות ביום שישי בעיקר בימי החורף הקצרים, אני מכינה אותם ביום חמישי ומיד אחרי שהחלות התקררו עותפית אותן בנייר כסף ובשקית ניילון ומקפיאה שעתיים לפני הסעודה מוציאים את החלה להפשרה על השיש ולאחר שעה מניחים אותה על הפלטה עם הנייר כסף לחלופין, אפשר לאפות אותן בחום נמוך 20 דקות יוצא דנדש
הקפידו לא למתוח את הרצועות בזמן הקליעה אחרת הן עלולות להקרע בזמן האפיה
בנוסף לשומשום ולפרג המסורתיים אפשר להשתמש בסוגים רבים של תבלינים לפי הטעם וכיד הדימיון אפשר לפזר קצח, זעתר, מלח גס, שיבולת שועל, גרעיני חמניות קימל, או אפילו לפזר עליהן קמח לבן או קמח מלא .
אחרי שהחלה יצאה מהתנור, הניחה עליה מספר מגבות מטבח עד שהיא תתקרר כך החלה תישמר רכה ואוורירית.
כדאי לשמן מעט את הידיים לפני הקליעה - כמו ששמים קרם ידיים
לכבוד חגי תשרי "תבואות" מציעה קמח כוסמין מלא ללא צורך בניפוי להכנת מגוון מאפים ולחמים, עוגות ועוגיות, קישים ופשטידות
לכבוד ראש השנה וחגי תשרי, "תבואות" מציעה קמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי, להכנת מגוון מאפים, לחמים, עוגות, עוגיות, פשטידות, קישים ועוד.
קמח כוסמין מלא 100% של "תבואות" נטחן מהגרעין בשלמותו, והוא עשיר בערכים תזונתיים ובהם סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצה B, חלבון ומינרלים כברזל, סידן ואשלגן. בהשוואה לחיטה הרגילה, הרכב ומבנה חלבון הגלוטן שבכוסמין מאפשר עיכול נוח יותר עבור מי שרגיש לגלוטן (אך הוא לא מתאים לחולי צליאק).
הקמח נארז מיד לאחר טחינתו וניפויו באריזה מבוקרת, בטכנולוגיה מיוחדת המונעת התפתחות חרקים ומייתרת את הצורך בניפוי ובאוורור הקמח. לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור.
כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית וכשרות מהדרין הרבנות ת"א יפו.
מחיר: 15.90 ש"ח למשקל 1 ק"ג.
להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע, מכולות וחנויות מזון מובחרות ברחבי הארץ.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה