יום חמישי, 28 ביולי 2022

מסעדת מושבוצ- פנינה צפונית קסומה שאתם חייבים להכיר

אנחנו כבר יודעים!! כשאנחנו מגיעים לאזור הכנרת ורמות ברור לחלוטין שאנחנו חייבים לבקר במסעדת מושבוצ - מסעדה שכל ביקור בה גורם לנו הסועדים להבין מדוע היא משאירה חותם. המסעדה שוכנת במושב רמות , ביקרנו בה לראשונה לפני מספר שנים ומאז התאהבנו, ביקרנו שוב ושוב ולא הפסקנו להמליץ. כאן מלבד האוכל המשובח כל סועד זוכה להנות מהנוף הקסום, האווירה, השירות המוקפד והאיכות הגבוהה ביותר- ביקור שישאיר בכם רצון לחזור שוב ושוב וגם אתם תתמכרו ותמליצו בחום תמיד הלאה.

כאמור גם בביקורנו האחרון בצפון כלל לא עלתה שאלה בנושא ארוחת הצהריים וגם הפעם ביקרנו במסעדת מושבוצ המצוינת (שאגב הייתה כמעט ומלאה עד אפס מקום, אז אם אתם חושבים להגיע, אל תשכחו להזמין מקומות מראש- ממליצה בחום).

המסעדה רחבת ידיים, מעוצבת בקווים נקיים וצבעים חמים, האווירה במקום קסומה ואלגנטית מאוד. כבר בהיכנסנו למסעדה התקבלנו בסבר פנים יפות על ידי מנצו' מנהל המסעדה, צוות מלצרים רחב ומקצועי מאוד משרת את כלל הסועדים וכל בקשה קטנה כגדולה נענית ברגעים ספורים.








מושבוצ הינה מסעדה וותיקה מאוד (הוקמה בשנת 2007) ופונה לקהל הרחב, הן למשפחות עם ילדים, הן לזוגות המחפשות מקום לארוחה רומנטית, הן לקרניבורים, הן לצמחונים ואף לטבעונים.

מי שתוהה לגבי שם המסעדה אז- בראשית ההתיישבות ברמת הגולן בטרם העלייה לקרקע של יישובי הקבע התגוררו המתיישבים הראשונים בקבוצת צריפים במורדות רמת הגולן, הם חיו בשיתוף, עבדו יחד (ממש כמו בקיבוץ) ועם השנים הקימו מושב לתפארת. צורת ההתיישבות הזו נקראה מושבוצ: רוצים להיות מושב, חיים כמו בקיבוץ- הוריו של ארז הבעלים של המסעדה הינם ממיסדי הקיבוץ ומכאן למעשה נלקח השם.

כיום למסעדה ישנו משק שם מגדלים את רוב הירקות והירק שמככב כחומר גלם מרכזי במנות, כמו כן בשנת 2015 חברה המסעדה ליוחאי שניידר ממעלה גמלא והקימו יחדיו את הקצבייה של מושבוצ- משפחת שניידר מטפחת את העדר שלה כבר מעל 50 שנה. בקר שניידר גדל ברמת הגולן, ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה ועומד בתקן של עמותת חי בריא. המשך הטיפול בבקר שניידר מתבצע במסעדה, שם מיישנים ומייצרים במקום את כל מגוון המוצרים המיוחד : הסטייקים, הקציצות, ההמבורגרים הנקניקיות ונתחים מובחרים אחרים (אגב, את כל הבשרים המצוינים ניתן לרכוש ולקבל עד הבית - לכל רחבי הארץ- ברכישה מעל 500 שקלים).

אז ייאלה , ראשית בואו נרים כוסית לחיים ונצא לדרך לעבר ארוחת החלומות שלנו- אני בחרתי ביין לבן מעולה , הזוגי בחר בבירה איכותית ואילו נסיכת הבית בחרה בקוקטייל חלומי - סנגרייה לבנה עם שפע פירות, קינמון ולבנדר- אימל'ה ואבל'ה, שלמות זה כאן:




התחלנו עם מנות ראשונות פוקצ'ת הבית - חמימה, טרייה וקריספית שמלווה בשמן זית איכותי מאוד, חומץ בלסמי וממרח פלפלים נהדר:




קרפצ'יו עגלה ממשק שניידר- מנתח הכף, עם פלחי פרי, שקדים קלויים, צנוניות, בזיליקום שמן ארומטי מארץ גשור (המנה מגיעה עם גבינת פרמזן אנחנו ביקשנו להוריד)- אחד הקרפצי'ו הטובים שדגמנו עד היום, מדובר בנתח סופר איכותי וטעים , כלל המרכיבים מתחברים להם בהרמוניה מטורפת ויוצרים ביס חלומי:




חציל צלוי ממשק רגב- מוגש עם גבינת קובנית כבשים ממחלבת נטור על קרם פרש, סלסה של עגבניות תמר ממשק רגב ושקדים קלויים- מנה סופר מעניינת בשילוב טעמים מדויק ומאוזן. החציל הקלוי בטעם מעושן עדין בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, המנה נזללה בהנאה הן על ידי הילדים והן על ידי המבוגרים



צוות המקום החליט להפתיע במנה נוספת פטה כבד עגלה ממשק שניידר- כבד עגלה, עשיר ונימוח עם צ'אטני , פיסטוקים, מוגש עם טוסטונים פריכים- חייבת להגיד שהופתעתי בענק. ראשית מן הטעם הדומיננטי והעז של הכבד עגלה, פעם ראשונה שטעמנו כבד עגלה וזה טעים!! שנית הופתעתי בענק שהילדים ממש התענגו על המנה מאחר ובשל העזות של המנה הייתי בטוחה שהם פחות יתחברו. מנה סופר איכותית, טעימה ושונה מכל מה שאתם מכירים:




לשלושת הילדים בחרנו במנת מחבת קצבים זוגית - 900 גרם של אושר ממבחר הבשרים שיש למקום להציע: אנטריקוט ממשק שניידר בדרגת עשייה M, נקניקיות מרגז טלה וצ'וריסוס עגלה שניידר, קבבונים ופרגית בראב של קייג'ין, מוגש עם פאפס צ'יפס ופריקה, אנחנו חשבנו שהילדים לא יתחברו לפריקה ולכן ביקשנו תוספת סלט. מדובר במחבת מלאת אושר, כאן תקבלו שפע של בשרים סופר איכותיים, טריים, נימוחים, עשויים במידת העשייה המדויקת ובטעמים נפלאים, כאלו שישאירו לכם טעם של עוד, אומנם בהגדרה של המנה מדובר על מחבת זוגית אך יכולה להעיד ששלושת הילדים (שהם קרניבורים לא קטנים) זללו בהנאה ועוד נשאר:







אנחנו בחרנו בהמלצת המלצר פורטרהאוס פרה ולשטיין- 650 גרם , נתח מהחלק האחורי של גב הפרה, צמוד לחוט השדרה , סינטה ופילה על העצם- שילוב מיוחד של שני העולמות - אימל'הההההההההה, אתם לא מבינים איזו מנה חלומית, נתח סופר עסיסי, נימוח, עשוי במידת הצלייה המדויקת, משוייש בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, כל ביס מלאה בטעמים ובמיצים של הבשר, ממש לונה פארק אמיתי של טעמים לחיך. המנה הוגשה עם ירקות צלויים ופריקה - שלמות זה כאן!!  גן עדן של ממש לקרניבורים:







קינחנו במלבי פרווה על בסיס קרם קוקוס- מוגש עם שערות חלווה, אגוזי מלך, אוכמניות ורוטב פירות יער- קינוח טבעוני וטעים במיוחד, סיום מושלם לארוחה מנצחת:




גם הפעם החבר'ה כאן לא איכזבו, נהננו מכל רגע ורגע, מכל ביס וביס. כפי שציינתי מעלה שירות סופר מוקפד , מקצועי, אדיב, סובלני וסבלני. אווירה מיוחדת ונעימה. אוכל סופר טעים, טרי , איכותי ומפתיע. אז חברים, אם אתם מבקרים ו/או גרים בצפון אתם חייבים לעצמכם ביקור במקום, מבטיחה לכם התמכרות כי זוהי באמת אחת המסעדות הטובות ביותר שקיימות בצפון, מילה שלי!! שלנו!! הנאה צרופה מובטחת לכם!! תאמינו לי!!

במקום ניתן לרכוש מהתוצרת המקומית של משק שניידר והקצביה של מושבוצ, ממליצה בחום:










מסעדה:
טלפון להזמנות:
כתובת:
מושב רמות, רמת הגולן

שעות פעילות:
ימים א-ד 13:00-21:00
ימים ה-ש 12:00-22:00
*מומלץ להזמין מקום

הקצבייה של מושבוצ ומשק שניידר
טלפון: 
04-6795095
כתובת:
הגת 10, קצרין

שעות פעילות:
ימים א-ג 8:00-17:00

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה