יום שבת, 4 בפברואר 2023

בימי החורף הקרים הכי מתבקש מרק מהביל והפעם מרק בשר מפנק

החבר'ה שלי חסידים גדולים מאוד של מרקים בכל ימות השנה אך בימי החורף בפרט. שבוע שעבר רגע לפני סוף השבוע עת היו ימים קרים במיוחד פינקתי עם מרק בשר ועגבניות חם, מהביל ומשביע - ארוחה שלמה בצלחת אחת. 

הפעם בחרתי להשתמש עם מיץ עגבניות של יצרנית המיצים הסחוטיים הטבעיים פרימור המשווקת מיץ עגבניות, מיץ איכותי ביותר, בטעם נפלא של עגבניות, בתוספת עדינה של מלח. מיץ עגבניות של פרימור מפוסטר, אינו מכיל חומרים משמרים וצבעי מאכל, משווק בבקבוק 1 ליטר. המיץ נפלא לצריכה כמשקה עשיר ומרענן, וכן להכנת משקאות חמים וקרים, קוקטיילים, שייקים ומרקים, מה אגיד לכם? היווה תוספת מושלמת למרק המושלם.


הימים הבאים צפויים להיות קרים במיוחד, קבלו מתכון מושלם למרק נפלא, הפשילו שרוולים והצטרפו אלי:

המצרכים:
500 גרם בשר מספר 2 חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים דק
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום
כוסברה ופטרוזליה קצוצים
3 עגבניות קצוצות דק
חצי כוס עדשים
ליטר מיץ עגבניות של פרימור
שמן זית
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים היטב , אחרי מספר דקות מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב לפתיחתם.
מוסיפים את מיץ העגבניות ומים (בערך עוד 2 ליטרים), מערבבים היטב.
מי שאוהב אפשרי להוסיף גם שעועית מושרית.
לבשל כארבע שעות לערך, אני העברתי קצת לתנור וזה לדעתי נותן עוד טאצ מיוחד.

להגיש חםםם עם פרוסת לחם עבה לטבילה ו/או איטריות דקות- כל אחד ומה שהוא אוהב.

לפני שתשאלו אותי בפרטי, מצרפת לכם כאן את המיץ שתבינו בדיוק על מה אני מדברת.




יום חמים ונעים, בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה