יום שבת, 29 באוגוסט 2015

ראש השנה כבר בפתח - קבלו 2 מתכונים חגיגיים

ראש השנה עוד רגע כבר כאן וכמידי שנה אני מחפשת מתכונים חדשים, מרעננים ומפתיעים לשולחן החג.

רשת קפה גרג ובית קפה ביגה משתפים אותנו במתכונים לעוגות טעימות במיוחד:


עוגת דבש עשירה- מבית קפה גרג:

המצרכים:
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתיה
4 ביצים
250 גרם שמן
320 גרם דבש
1 כף קינמון
1 כפית ג ינגר
1 כפית מוסקט
קורט ציפורן
450 מ"ל תה

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה ביצים, סוכר , שמן, דבש, מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה ותבלינים.
לאחר הערבוב מוסיפים תה, מערבבים עד שנטמע , מחלקים בין שתי תבניות איינגליש קייק , אופים ב-150 מעלות כ-50 דקות.
העוגה משתבחת לאחר יומיים שלושה.

(ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת גרג קפה , במחיר 39 ש"ח או לחילופין בישיבה באחד מסניפי הקפה במחיר 20 ש"ח לפרוסת עוגה עם כדור גלידה).

עוגת שמרים במילוי תפוחים בדבש ווניל- מבית בית קפה ביגה

המצרכים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
250 מ"ל חלב
1 ביצה
75 גרם סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה.

למילוי תפוחים:
4 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות.
100 גרם חמאה.
50 גרם צימוקים לבנים.
20 גרם קינמון
מקל וניל.

לציפוי הפירורים (שטוייזל):
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
קורט מלח
10 גרם קינמון
150 גרם קמח
100 גרם סוכר לבן
50 גרם אגוזי מלך גרוסים.


אופן ההכנה:
מעבירים לקערת מיקסר קמח, סוכר, שמרים וביצה, מפעילים עם וו לישה ושופכים את החלב פנימה , לשים עד לקבלת בצק ומוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אלסטי ואז מוסיפים את החמאה.
מערבבים כחמש דקות נוספות, מכסים את הבצק במגבת ומשאירים להתפחה עד שמכפיל את הנפח.

מוציאים אוויר מהבצק ומרדדים למלבן, מפזרים את מילוי התפוחים, מגלגלים לגלילה ומקפלים לצורת עיגול.
מניחים להתפחה עד שמכפיל את נפחו, מורחים ביצה ומפזרים את השטרוייזל.

אופן הכנת המילוי:
במחבת ממיסים 100 גרם חמאה ומקל ווניל שחצינו לאורכו והוצאנו את התוכן, מוסיפים את התפוחים, הצימוקים, הסוכר , קינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים.

אופן הכנת השטרוייזל:
מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים ויחסית גדולים.
שומרים במקרר עד לשימוש.


אופים ב-160 מעלות כ-35 דקות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה