יום שבת, 1 באוגוסט 2015

פחזניות מעולות



אחד הקינוחים שאני הכי אוהבת להכין ולאכול פחזניות ואקלרים / מתוך ”ששת - מאפים” מבית ”על השולחן”

חומרים ל-20 פחזניות או 15 אקלרים (יצאו לי יותר 21-22 בערך)
1 כוס (240 מ”ל) מים
100 גר’ חמאה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס (140 גר’) קמח
4 ביצים

לציפוי:
200 גר’ שוקולד מריר
30 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

מילוי:
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1) מחממים תנור ל-200 מעלות.

2) מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר. מוסיפים בבת אחת קמח ומערבבים נמרצות לבצק חלק ללא גושים.
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך דקה-שתיים, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

3) מסירים מהאש, ומעבירים את הבצק לקערת המקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 2 דקות, לצינון חלקי של הבצק. מוסיפים ביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה, לפני שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

4) מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פיה חלקה בקוטר 1 ס”מ, ומזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס”מ (לפחזניות) או פסים ברוחב 2 ס”מ ובאורך 8-10 ס”מ (לאקלרים). טופחים במברשת רטובה על השפיצים שנוצרו בזילוף כדי לשטחם.

5) אופים 25 דקות, עד שהפחזניות שחומות, תפוחות וקלות למגע.
לא פותחים את התנור ב-20 דקות הראשונות של האפיה. לאחר 20 דקות, פותחים מעט את דלת התנור, כדי לאפשר יציאת אדים ואופים 5 דקות נוספות, ליבוש הפחזניות.
מצננים מעט ומחוררים כל פחזנית בתחתית, ליציאת אדים - יוצרים חריץ בעזרת סכין קטנה. את האקלרים מומלץ לחורר בצד (זה יקל על המילוי בהמשך). מעבירים לרשת להמשך צינון.

6) מקציפים את חומרי המילוי לקרם יציב. ומעבירים לשקית זילוף עם פיה בקוטר 1/2 ס”מ (פחות או יותר) משחילים את הפיה לחריץ שיצרנו ומזליפים פנימה מלית.

7) ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים חמאה וטורפים עד שהחמאה נמסה לחלוטין והתערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט וטובלים את כיפות הפחזנית בציפוי.

8) מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.

לבצק רבוך פרווה:
מחליפים את החמאה במרגרינה.
משמיטים את ציפוי השוקולד ומפזרים אבקת סוכר על הפחזניות הממולאות רגע לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה