בורקיטס מעולים
כשהשליח צלצל בדלת ובידו הייתה צידנית עם גבינה בולגרית עם צזיקי מיד ידעתי מכינים בורקיטס.
מדובר בגבינה בולגרית למריחה בעלת 5% שומן בטעם צזיקי טעים במיוחד.
גביע אחד נזלל באהבה עם קרקרים ו/או כריכים והשני שימש להכנת הבורקיטס.
החומרים לכ-30 יחידות:
לבצק:¾1 כוסות קמח
100 גר’ מרגרינה
1/2 גביע (100 גר’) יוגורט או לבן
1 כף חומץ
קורט מלח
למילוי:1 חציל קלוי
גביע גבינה בולגרית למריחה בטעם צזיקי
החומרים לכ-30 יחידות:
לבצק:¾1 כוסות קמח
100 גר’ מרגרינה
1/2 גביע (100 גר’) יוגורט או לבן
1 כף חומץ
קורט מלח
למילוי:1 חציל קלוי
גביע גבינה בולגרית למריחה בטעם צזיקי
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
פלפל שחור
לציפוי:ביצה טרופה
2 כפות מים
אופן ההכנה:מעבדים את חומרי הבצק לבצק גמיש וחלק. משהים במקרר 30 דקות.
קולים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים. מקלפים, קוצצים את התוכן ומערבבים עם שאר חומרי המילוי.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
ממלאים כל עיגול בכפית מילוי, מקפלים וצובטים את השוליים לסגירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (לא משומן).
טורפים ביצה ומים ומברישים בתערובת את המאפים.
אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.
פלפל שחור
לציפוי:ביצה טרופה
2 כפות מים
אופן ההכנה:מעבדים את חומרי הבצק לבצק גמיש וחלק. משהים במקרר 30 דקות.
קולים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים. מקלפים, קוצצים את התוכן ומערבבים עם שאר חומרי המילוי.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
ממלאים כל עיגול בכפית מילוי, מקפלים וצובטים את השוליים לסגירה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה (לא משומן).
טורפים ביצה ומים ומברישים בתערובת את המאפים.
אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה