יום ראשון, 16 באוגוסט 2015

בחג הזה מזמינים הביתה אוכל ביתי מוכן ביינות ביתן

בחג הזה מזמינים הביתה אוכל ביתי מוכן ביינות ביתן

החגים בפתח ואני בהחלט במתח, הלחץ של ההכנות לחג די בשיאן, אני מתחילה עם בירור מי, כמה, איפה, למה ואיך עושים את החג.
בשלב השני התפריט מתגבש לו, יש לי הפרעה קשה באירוח ובפרט בחגים, השולחן חייב להיות עמוס כל טוב אולם כמה שאני אתכנן ואנסה להקל על עצמי תמיד אני מגיעה כמו רוב המארחות לשולחן עם הלשון בחוץ.

בדיוק למארחים ומארחות כמוני רשת יינות ביתן מציעה מגוון מנות של אוכל ביתי לשולחן החג אותן ניתן להזמין במסעדות הרשת ברחבי הארץ- על רשת המסעדות מופקד השף צ'רלי פדידה ושבוע שעבר הוזמנתי עם חברותיי הבלוגריות לערב הכרת הקונספט המרשים.




רשת יינות ביתן פתחה ב-10 מסניפיה, מסעדות קונספט של אוכל ביתי
המנות המיוחדות לערב החג , הן פרי יצירתו של שף צ'רלי פדידה וניתן להזמין במחירים משתלמים
בין המנות : פילה דג סן פיטר, בורי או מנות בשריות כולל תוספות ב–39.90 ₪.

תפריט המסעדות הינו עשיר ומגוון, כאשר כל אחד יוכל לבחור לו מנה על פי הטעמים האוהבים אצלו בבית. כל המנות מוכנות במקום לפי תפריט שהורכב במיוחד, בקונספט של אוכל ביתי. ניתן למצוא בתפריט: מנות בשריות, מנות דגים, תוספות, סלטים ועוד מגוון רחב.

המחירים אותם מציעה רשת יינות ביתן, הינם נוחים לכל כיס, כך שיוצא שלהזמין מנה במסעדות הרשת, לעיתים זול יותר מלהכין אותה בבית. לדוגמא: צלי כתף מבושל עם רוטב במחיר של 39.90 ₪ לק"ג בלבד, בזמן שמחירו בקצבייה 69.90 ₪. כך שאם לוקחים בחשבון את זמן ההכנה בבית ומחיר הגז או החשמל , יוצא מנה במסעדה של יינות ביתן משתלמת הרבה יותר.

את המסעדות ניתן למצוא בסניפי: רחובות, קריית שמונה, רעננה, אשדוד, מודיעין, חדרה, קרית ביאליק, איירפורט סיטי, אשקלון, נהריה, נתיבות כאשר את ההזמנה ניתן לבצע על פי מספר אורחים, לפחות שלושה ימים מראש, בשיחת טלפון לסניף. לבירור לגבי הסניף הקרוב, ניתן לחייג 1-700-550-550

יינות ביתן הינה רשת חנויות וסופרמרקטים שכוללת 69 סניפים, הפרוסים מאילת בדרום ועד קרית שמונה בצפון. הרשת מציעה ללקוחותיה מוצרים כשרים, טריים ואיכותיים במחירים נמוכים, כשהכל מלווה בשירות אדיב שמעניקים מעל 5,000 עובדיה. הרשת שמה דגש מיוחד על שירות אדיב, מחירים נוחים, איכות וטריות המוצרים תוך הקפדה יתרה על נושא הכשרות.





מצרפת להנאתכם מספר מתכונים מהערב המקסים והטעים :




"גוג'גוג'ה" - בצק שמרים במילוי בשר טלה קצוץ, 

זרעי כוסברה ובצל מוגש עם מטבל פלפלים חריפים ועגבניות 

מאת השף צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן 

מתכון ל 4 סועדים :

לתערובת הבשר :
400 ג' בשר טלה חתוך לקוביות קטנטנות

1 ראש בצל חתוך דק

1 כפית זרעי כוסברה כטושים

מלח ופלפל שחור טחון


מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח

25 גר' שמרים

5 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט סוכר

מים לפי הצורך, עד לקבלת מרקם בצק רך


מטבל פלפל שום וכוסברה :
1 פלפל ירוק חריף

1 שן שום כתושה

חופן כוסברה

1/3 כוס שמן זית

מיץ לימון מ חצי לימון

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים.


אופן הכנת הבצק
בקערת ערבוב מערבבים קמח, מלח, סוכר, ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים. בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה כ – 30 דקות 

לאחר ההתפחה לשים כ – 4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי 

פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעובי של 1 ס"מ לצורה אובלית 

ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 8 עד 10 דקות ומגישים. 

מומלץ לאכול עם מטבל פלפלים חריפים שום וכוסברה. 



סלט סלק חי בתוספת תפוחי עץ גרנד, דבש וחומץ תפוחים 

מאת השף צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן 



מצרכים לגסטרונום בגובה 10:

1 ק"ג סלק אדום קלוף וחתוך לרצועות דקות מאוד 

½ 1 ק"ג תפוחי עץ גרנד קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לרצועות דקות מאוד (מומלץ לעשות זאת בשלב האחרון על מנת שלא ישחירו) 

2 יח' סלרי אמריקאי חתוך דק מאוד 

½ 1 כוסות חומץ תפוחים 

½ כוס דבש או סילאן (דבש תמרים) 

קורט מלח לניגוד טעמים 

2 כוכבי אניס 

1 מקל קינמון 

1 כוס שמן תירס 



אופן הכנת המרינדה של חומץ תפוחים:
מוסיפים אל סיר חומץ תפוחים, דבש, מקל קינמון, כוכבי אניס ומרתיחים תוך כדי ערבוב. 

בודקים טעם ואת ניגוד הטעמים ומצננים בקירור. מוסיפים את המרינדה לסלט, מערבבים בעדינות ואז מוסיפים שמן. 


יש אפשרות לעשות את המרינדה פעם בשבוע, להכניס לקירור ולתבל כל יום סלט טרי. 


אופן הכנת הסלט: 

מערבבים סלק, תפוחי עץ וסלרי אמריקאי, מוסיפים את המרינדה ומערבבים (יש לעשות את הסלט כל יומיים ולא להשאיר יותר מזה) 



סלט עדשים שחורות, בצלצלים סגולים, שום ופטרוזיליה 

מאת השף צ'רלי פדידה לרשת יינות ביתן 


מצרכים לגסטרונום בגובה 10:

½ 1 ק"ג עדשים שחורות מבושלות עד לריכוך (אך לא יותר מדי)

10 בצלצלים סגולים קצוצים לקוביות קטנות

2 צרורות פטרוזיליה קצוצים דק

5 שיני שום קצוצים דק

3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות

3 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות

2 כוסות מיץ לימון

1 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם



אופן ההכנה ערבוב ותיבול:
מערבבים את כל המצרכים יחד עם עדשים שחורות אשר כבר התקררו, מתבלים ואורזים בקופסאות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה