יום רביעי, 24 באוגוסט 2016

בורקסים מדהימים והכל תוצרת בית

לצערי ארוחת בוקר משפחתית משותפת מתאפשרת רק בשבת בבוקר על כן משתדלת שהארוחה תהיה מגוונת עד כמה שניתן והכי חשוב טעימה.

לכל אחד מכינה את מבוקשו, האחד אוהב גחנון ימתין לו סיר עם גחנון כל הלילה בתנור, השני אוהב סביח גם הוא יקבל את מבוקשו אבל דבר אחד משותף לכולנו - כולנו אוהבים עד מאוד בורקס, אבל לא כזה שקונים במאפיות ועד שאוכלים אותו לעיתים כבר לא טרי ולא טעים אלא כזה חם, פריך, מפיץ ניחוח נפלא והכי חשוב טעים בדיוק בטעמים שאנו אוהבים.

שבוע שעבר רגע לפני שבת קיבלתי צידנית מלאה בכל טוב מבית מעדנות- מבחר בצקים לעבודה ביתית, קלה, פשוטה ויעילה, רק צריך להפשיר את הבצק ולעבוד בקלילות ובמהירות וכך אכן היה.



יום שישי בלילה, רגע לפני שעליתי לישון הורדתי מהמקפיא למקרר את הבצק עלים חמאה ובשבת בבוקר התחלתי במלאכת העבודה והעשייה.

קיבלנו בורקסים מדהימים!! באותה השבת היו לנו אורחים שלא הפסיקו להתפעל ממעשי ידי (והיי, אל תגלו אבל אני הכנתי רק את המילוי).

ניתן למלא במבחר מילויים לפי העדפותיכם, אני הפעם בחרתי במילוי גבינות ובמילוי פיצה (לילדים).

את הבצק חילקתי ל-4 חלקים שווים.

למילוי הפיצה:
1 רסק עגבניות
כפית שום כתוש
בזיליקום מהגינה קצוץ דק
מעט אורגנו טרי מהגינה גם הוא קצוץ דק
מלח
מעט מים

לערבב את כל הרוטב היטב.

אופן ההכנה:
למרוח בנדיבות מהרוטב, לפזר גבינה צהובה, לגלגל , לפרוס ולהניח בתבנית , מעל למרוח ביצה ושומשום בנדיבות.



למילוי הגבינות:
חצי קוביית גבינה בולגרית
גביע גבינת שמנת חלפיניו ו/או שמנת שום שמיר
גבינת קשקבל מגורדת
גבינת קממבר מגורדת
ביצה

לערבב היטב את כל המרכיבים.

אופן ההכנה:
למרוח בנדיבות מהמילוי, לגלגל , לפרוס ולהניח בתבנית , מעל למרוח ביצה ושומשום בנדיבות.





להגיש חם ולהתענג!!




למלא בביצה קשה ובעגבניה"


אז תודה למעדנות על חיים קלים ונוחים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה