יום שלישי, 23 באוגוסט 2016

חמוצים עירקיים פריכים וטעימים

יש 2 דברים שאין מצב לעולם שתמצאו אותי בלי- עוגיות וחמוצים, לא חשוב הטעם, לא חשוב הצבע, לא חשוב המגוון - הכי חשוב שתמיד נמצא כמות יפה מהם אצלינו במקרר ו/או במזווה.

לאחרונה קיבלתי להתנסות אישית את חומץ התפוחים מבית תומר ומיד ידעתי בלי חשיבה נוספת כלל כי אכין חמוצים עירקיים, פריכים וטעימים שגורמים לנו לרצות להוסיף עוד ועוד בצלחת.

האמת שבזכות טעמו הנפלא של החומץ והשוני מחומץ רגיל יצאו החמוצים טובים עוד יותר.

מצרכים 5 כוסות חומץ תפוחים
1 כוס מים
כף תבלין לחמוצים (בהרט לחמוצים)
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מלח

ירקות:גזר, כרובית, כרוב, קישוא, קולורבי,שומר, סלרי ועוד...

אופן ההכנה
להרתיח 5 כוסות חומץ, 1 כוס מים, עד לרתיחה ומכבה.
מוסיפה כף של תבלין לחמוצים, 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מלח מערבבת ומביאה לרתיחה.


מוסיפה גזר, כרובית, כרוב, קישוא, קולורבי, שומר, סלרי ועוד העולה בראשכם.

מגישים למחרת







"תומר" משיקה חומץ תפוחים איכותי של חברתRauch האוסטרית




חומץ תפוחים משמש להכנת רטבים לסלטים ועוד מגוון מתכונים במטבח. כמו כן, יש לו סגולות רפואיות רבות לפי הרפואה הטבעית.

חברת "תומר" המתמחה בשיווק מוצרי מזון מרחבי העולם, החלה לשווק חומץ תפוחים איכותי – טבעי, מפוסטר, ללא חומרים משמרים, מתוצרת חברתRauch האוסטרית, המתמחה במיצים טבעיים. 

חומץ תפוחים מיוצר בתהליך טבעי של תסיסה של תפוחים טריים. רבות נאמר על חומץ תפוחים ועל סגולותיו הרבות לפי הרפואה הטבעית, מציינת הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת "מדיטבע" לרפואה משלימה. חומץ תפוחים מגביר ייצור של מלחי מרה ובכך מסייע לכבד בפירוק הכולסטרול הרע. כמו כן, חומץ תפוחים משפר את פעילות מערכת העיכול, מזרז את חילוף החומרים ולכן מסייע להרזיה, מקל במצבים של תחושת נפיחות לאחר הארוחה, צרבת ושלשולים, מרגיע כאבי גרון ושיעול. (מינון – 2 כפיות חומץ מהולות בכוס מים לפני הארוחה). 

כמו כן, חומץ תפוחים הוא אנטי בקטריאלי ומסייע לניקוי העור ולטיפול באקזמה. ניתן להכין ממנו מי פנים (למלא רבע בקבוק בחומץ תפוחים ו-3/4 במים, ולערבב). לטבול מעט בצמר גפן ולנקות את הפנים. באותו הריכוז של חומץ תפוחים אפשר להשתמש גם לטיפוח השיער ולהוסיף לו ברק – לעסות את השיער והקרקפת, להמתין כמה דקות ולשטוף במים.

את חומץ התפוחים אפשר לשלב במגוון מתכונים במטבח: להכין רטבים לסלטים, לשלב במטבלים ובמרינדות לבשר, ירקות ודגים, להכין רטבים ביתיים – כמו מיונז, קטשופ וברביקיו, לשלב בשייקים בריאים עם פירות, להכין ירקות מוחמצים ועוד.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה