יום רביעי, 24 באוגוסט 2016

פאי תפוחים מהסרטים

שבוע שעבר קיבלתי משלוח חגיגי ממעדנות שכלל מבחר בצקים: בצק שמרים עלים חמאה, בצק עלים חמאה ובצק פריך מתוק חמאה.

עם הבצק עלים מיד ידעתי שאכין בורקסים , כאלה ביתיים, חמים ומפיצי ריח, עם הבצק שמרים גם מיד ידעתי שאכין רולדות שמרים ואילו אם הבצק פריך הייתה לי התלבטות קלה, הלוא הדבר הראשון שקפץ לי זה עוגיות מגולגלות אבל זה די נדוש אז החלטתי לנבור במחשבות ולבחור במתכון איכותי וטעים במיוחד.

אז הכנתי פאי תפוחים מהסרטים, כזה שאיך שהגיע לשולחן התחסל כלא היה בשניות.

את ההתעסקות עם הבצק לא הייתה לי כך שהמשימה הפכה לקלה יותר, רק להפשיר את הבצק לילה מראש במקרר ולצאת לדרך- יצא מעולה, באמת, ממליצה בחום, לכל אלו שחוששות להכין בצק פריך - זה בשבילכן!!! וגם לאלו שלא.

הבצק קל ונוח לשימוש, גמיש וממש נתון לחסדיכם.

אז שנעבור למתכון? בבקשה:

כאמור הבצק הינו בצק פריך מבית מעדנות.



למילוי:

12 תפוחים ירוקים חמצמצים קלופים ופרוסים
1/2 כוס סוכר חום
מיץ מלימון סחוט
כפית גדושה של קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
2 כפות קמח
30 גרם חמאה, חתוכה לפיסות קטנות

אופן ההכנה:

מערבבים את התפוחים עם מיץ הלימון, הסוכר, מיץ הלימון, הקינמון ואגוז המוסקט. מערבבים וטועמים - אם צריך עוד סוכר, מוסיפים. מוסיפים גם את 2 כפות הקמח ומערבבים שוב. 

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים

את החלק הראשון מרדדים היטב ומניחים על תבנית פאי והדפנות משומנים קלות, מעל שופכים את תוכן המילוי ומעל להכל מניחים פיסות פיסות של חמאה.

ועכשיו לחלק המעט מורכב: את החלק השני מניחים בתבנית של תנור ואופים כעשר דקות עד להזהבה ממש ממש קלילה, מקררים מעט, מוציאים ועם הידיים יוצרים פירורים, שופכים על העוגה ומכניסים לתנור לחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות עד להזהבה.

להגיש עם כדור גלידה וניל - להיטטטט!!!










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה