יום ראשון, 6 בספטמבר 2020

בקלאווה חלומית במינימום זמן ובמקסימום טעם

ראש השנה ממש עוד רגע וכבר מגיע, את תפריט החג כמעט וגיבשתי (מבטיחה אעביר מתכונים לכלל המתכונים כפי שהבטחתי). בינתיים תפריט הקינוחים אט אט מתגבש ובין שלל הקינוחים שיככבו על שולחננו תמצאו את הבקלאווה הכי טעימה במינימום השקעה ובמקסימום טעם.



המצרכים:
1 חבילה בצק פילו- באופן אישי אני משתמשת עם שימרית- אלו הם עלי הפילו הטובים שנתקלתי בהם
חמאה מומסת להברשה

למלית:
חצי כוס פיסטוקים 
חצי כוס אגוזי מלך 
חצי כוס שקדים 
35 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
1 כף ריבת משמש
1/2 כפית קינמון

לזילוף:
100 גרם דבש חם

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מעבירים את כל חומרי המלית למעבד מזון לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה אך עדיין יחסית גרוסה גס.
בתבנית אפייה מורחים חמאה מומסת ומעליה מניחים 2 עלי פילו, עליהם שוב מברישים בנדיבות עם חמאה מומסת.
מפזרים מחצית מתערובת המלית ומעל מברישים עם עוד חמאה מומסת (בעדינות).
מעל שוב מניחים 2 דפי עלי פילו ומברישים בחמאה וחוזרים שוב על אותה הפעולה.
מסיימים בעלי פילו וגם עליהם מברישים בחמאה.

אופים כ-20 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מצננים כמה דקות ומזלפים דבש.

אגב, ניתן להקפיא.

מגישים חם לצד כוס תה ומתענגים, בתאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה