יום חמישי, 24 בספטמבר 2020

עוגת השמרים הטעימה ביותר


אצלי מאוד אוהבים עוגות שמרים, אני באופן אישי יכולה לאכול את זה לארוחת בוקר, צהריים ואף ערב (אולם משתדלת לא לעשות זאת, חחח).
ממש עוד רגע מגיע יום כיפור, אצלינו בבית לאחר הצום שותים רק קפה עם עוגות, ממש לא מצליחים לאכול מלבד זאת שום דבר על כן משתדלת שימתינו לצמים הפתעות טעימות, אחת מהן היא עוגת השמרים המדהימה שלי.



חומרים לבצק:
1 - כוס סוכר
200 גרם חמאה
4\1 כוס שמן אגוזי מלך
3 - ביצים+1 חלמון
4\3 1 מים פושרים (שימו לב שלא יהיו קרים מידי)
בקערת מיקסר לערבל את המרגרינה עם הסוכר לקרם משחתי,
להוסיף את השמן הביצים והשמרים תוך כדי ערבול להוסיף את המים ולהנמיך מהירות.
בקצב איטי להוסיף קילו קמח וכף וחצי שמרים .
לאחד את הקמח עם שאר החומרים
לעבד את הבצק מעט ביד ולכסות את הקערה בנילון נצמד,
פה, להבדיל מהקמח הרגיל אין צורך להתפיח את הבצק ועל כן ויתרתי על ההתפחה הראשונית, רק לאחר יצירת הצורות נתתי בכל זאת לעוגות לתפוח מעט.

לחלק ל-4 חלקים שוים ולהתפיח כ-30 דקות.

מילוי:
שוקולד השחר ו/או נוטלה (אני באופן אישי מעדיפה נוטלה)
חצי חבילת פולי קקאו
1- מחמאה רכה מאוד (לא מומסת)
3- כפות קקאו
3- כפות גדושות א. נס קפה
4\1 כוס ליקר שוקולד(לא חיב מוסיף המון)
3- כפות תמצית רום
לערבב הכול יחד לקרם שוקולד אחיד עד שלא רואים את המרגרינה.
לרדד על משטח מקומח עיגול בצק למרוח בנדיבות מהמילוי ולגלגל לרולדה,
את הרולדה לחצות לשתיים ולהשאיר מחובר בקצה אחד לקלוע צמה של 2 (מלכלך טיפה לא נורא) להכניס לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ולהתפיח 30 דקות, לאפות בחום בינוני.להרתיח על להבה קטנה חצי כוס מים 2 א. סוכר וניל וחצי כוס סוכר,
בגמר האפייה למרוח את הרולדה בנוזל בנדיבות ולהכניס שוב לתנור לעוד 2-3 דקות. להוציא מהתנור ולמרוח שוב בעדינות .
לקרר ולאכול או להקפיא אם בכלל ישאר
בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה