מנה ראשונה מפנקת וחגיגית- חזה עוף ממולא
ערב חג ממש עוד רגע כאן ואני מתחילה לחשב מסלול מחדש, מתחילה לחשוב על מתכונים ורעיונות להגשה לערב החג, אז מבחר מנות ראשונות כבר התחלתי להכין כדי להבין את טעמם, חלקם כבר הוחלט פה אחד שייככבו בערב החג וחלקם הורדו מהתפריט כלאחר יד.
אחד המתכונים שנחל הצלחה מרובה היה חזה עוף ממולא בבשר טחון והפתעות, אז הפשילו שרוולים והצטרפו אלי להכנה קלילה ופשוטה
מצרכים :
5 פרוסות חזה עוף דק דק למילוי
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
מעט צנוברים, צימוקים ושקדים
תבלינים: בהרט, מלח, פלפל שחור
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
בצל קצוץ
2-3 כפות סילאן
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט כורכום,מלח, פלפל,צ'ילי יבש גרוס
הוראות הכנה:
לטגן את הבצל עד לשקיפות מלאה, להוסיף בשר טחון ולערבב היטב עד שמשנה את צבעו, להוסיף את שאר המרכיבים והתבלינים, לערבב היטב ולאדות כחמש דקות על אש נמוכה.
את פרוסות חזה העוף נשטח היטב, נניח כל פרוסה על ניילון נצמד.
על כל חזה עוף נניח כ-2 כפות מתערובת הבשר ונגלגל לצורת גלילות, נקשור את חזה עוף המגולגל עם הניילון הנמצד כמו סוכרייה ונעטוף בשכבת ניילון נוספת.
להרתיח סיר עם מים, כשהמים רותחים נכניס את חזה העוף המגולגל , לבשל במים כחצי שעה על אש בינונית, להוציא מהמים ולהעביר לקירור וצינון במקרר (רצוי להכין יום לפני אך לא חובה).
בסיר שטוח לטגן יחדיו שמן, בצל קצוץ ושום עד שהבצל הופך שקוף. להוסיף סילאן, רוטב צ'ילי ותבלינים. לערבב ולאדות מספר דקות.
להוציא את החזה מהניילון נצמד ולהכניסו לרוטב, לגלגל היטב ברוטב על מנת שכולו ייספג ברוטב ולבשל על אש קטנה במשך רבע שעה.
לפרוס את חזה העוף לפרוסות, להעביר לצלחת הגשה ולשפוך עליהם את הרוטב הנותר בסיר.
תהנו, חג שמח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה