ממש מבלי שנשים לב חגי תשרי כבר בפתח. מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת להערך מראש ולא לחכות לרגע האחרון, על כן רשימת המתנות שאני צריכה לרכוש כבר מוכנה, התפריט אט אט מתגבש לו ובעקבותיו רשימת הקניות, אז איך אתם מתכוננים לחגים? מחכים לרגע האחרון? נעזרים בתכנון מראש כמוני?
הפעם אני בוחרת לשתף אתכם במספר מתכונים שווים במיוחד שהגיעו לידי מבית נפטון אשר מציעה תערובות תיבול ורוטב שום ודבש איכותיים, להכנת מגוון מנות חגיגיות וטעימות.
המוצרים של חברת נפטון נמצאים אצלינו כקבע במזווה ואני מאוד אוהבת אותם, הפעם נחשפתי למוצר חדש שאין לי כלל ספק כי יככב בענק- רוטב שום ודבש - תקשיבו הוא מדהים!!! הכנתי אותו עם עוף בגריל ויצא פשוט מושלם!!
במבחר מוצרי נפטון לחגים:
רוטב שום ודבש: מכיל מלח, מלח לימון, שום, דבש, רוטב עגבניות ועוד. מתאים לבישול, תיבול ולמרינדות.
תערובת פלפל לימון: מכילה פלפל שחור ולימון - לאוהבי הטעם החמוץ-חריף. התערובת אופיינית לדרום אפריקה ומתאימה לבשר, עוף, דג, אורז, ירקות מבושלים וסלטים.
תערובת פילדלפיה: מכילה פפריקה, שום, גרגירי חרדל, כמון, פלפלים ועוד. טעם התערובת הארומטית, שמקורה בניו אורליאנס ארה"ב, פיקנטי ומתקתק. מתאימה לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.
כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.
מחיר תערובות התבלינים: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 100 – 150 גרם); מחיר רוטב שום ודבש – 10.90 – 13.90 ש"ח (למשקל של 360 גרם).
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסי השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
אז הבטחתי מתכונים נכון? בבקשה, קבלו מספר מתכונים מושלמים:
פילה סלמון עסיסי בשמן זית ורוטב שום ודבש
מצרכים:
1.5 ק"ג נתחי פילה סלמון
2 כפות שמן זית כתית
1 כפית שמן זית
1 רוטב שום ודבש של נפטון
1 כף רוטב סויה של נפטון
1 כף חמאה (לארוחה בשרית, להחליף במחמאה) רכה
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים (למעט כפית שמן הזית) ולעסות את נתחי הפילה, להניח בקערה ולכסות בניילון נצמד. לשים במקרר ל-20 דקות
לחמם מחבת נון סטיק כבדה. רק כשהיא חמה – לשים בה כפית שמן זית ולהניח בה את נתחי הפילה – צד העור כלפי מטה (גם אם העור הוסר)
¨ לטגן 5 דקות מצד אחד, ורק אז להפוך לצד השני. לטגן עוד 3 דקות בדיוק
** להניח את הנתחים במחבת המכילה אותם בנוחיות. אם אין מקום לכולם בו זמנית, לטגן ב 2-3 סבבים
** אפשר להגיש את הדג בטמפרטורת החדר
** אם מכינים מראש והכוונה היא לחמם מאוחר יותר את הדג בתנור: לטגן רק 4 דקות מצד אחד ו-2 דקות מהצד השני, כדי שהדג לא יתייבש
** הצעה: להגיש עם שעועית ירוקה עדינה וחלוטה, ולתבל במעט פלפל שחור גרוס של נפטון
כרוב ניצנים בתיבול תערובת פילדפיה
מצרכים:
1 אריזה של כרוב ניצנים קפוא
1/4 כוס שמן זית כתית
1 כפית תבלין פילדלפיה של נפטון
1 כפית מלח בישול
מעט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כפית מלח בישול. מניחים מעל הסיר שושנת אידוי ושמים בה את כרוב הניצנים הקפוא. מאדים כ-10 דקות. מסירים ומצננים
חוצים כל כרוב לשניים
מחממים מחבת כבדה וטובה (רצוי נון סטיק). כשהיא חמה, מוסיפים את השמן, מחכים כמה שניות ומוסיפים את הכרוב. מפזרים מעל את תערובת הפילדלפיה ומטגנים-מערבבים כ-3 דקות.
שמים בכלי הגשה מתאים ומפזרים מעל מעט מלח אטלנטי
** אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר
** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת
ניוקי בתיבול תערובת פלפל לימון
מצרכים:
2 אריזות של ניוקי (קפוא, טרי או באריזת ואקום), מוכן עפ"י ההוראות
1 בצל פרוס ו/או 8 יחידות בצל ירוק (חלק לבן בלבד) – חתוך לחצי ופרוס לאורך
4 -5 כפות שמן זית כתית
1 כף שטוחה תבלין פלפל לימון של נפטון
1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים במחבת
כמה עלי בזיליקום, חתוכים לאורך
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל לשקיפות בלבד
כשהניוקיס עדיין חמים, לערבב עם הבצל והשמן בו טוגן. להוסיף את תערובת הפלפל-לימון ולערבב בעדינות
לשים בקערת הגשה מתאימה, ולפזר מעל אגוזי מלך ובזיליקום
** בארוחה חלבית אפשר להוסיף כף חמאה בסוף הטיגון, ולהגיש גם עם גבינת פרמז'ן מגוררת
"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים. הדור הרביעי למייסד החברה (שעלה ב-1980), פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה