יום חמישי, 4 במרץ 2021

לכבוד חג הפסח "נפטון" מציעה ליהנות ממבחר תבלינים משובחים וכשרים לפסח, להכנת מנות טעימות וקלות להכנה

 לכבוד חג הפסח "נפטון" מציעה ליהנות ממבחר תבלינים משובחים וכשרים לפסח, להכנת מנות טעימות וקלות להכנה




פסח כבר ממש כאן , אומנם אנחנו לא ממש יודעים אם נהיה בסגר הסדר הזה אך אני כבר מתחילה להתכונן לחג כמתוכנן ובין השאר כבר מכינה את התפריט שלנו. בין שלל המטעמים שיככבו על שולחננו ניתן למצוא את אותן המנות הותיקות, האותנטיות, אלו שאנו לא מוותרים עליהן בכל שנה לצד ההפתעות הקולינריות שאני מכינה.

הפעם אני בוחרת לשתף במספר מתכונים שאני מכינה מידי שנה ולא זזה מהם כי פשוט לא מוותרים לי.

ממש רגע לפני החג הגיע משלוח מפנק וכיפי מבית חברת "נפטון" עם מבחר רחב של תבלינים וממרח אריסה מושלמים. את שלל התבלינים אני מכירה ומשתמשת בהם באופן קבוע ותדיר במהלך השנה וכך גם מתכננת לעשות בבישולי החג.

המגוון הרב של מוצרי נפטון מאפשר להכין המון מנות טעימות ובהן מנות בשר, עוף, דגים, תוספות, ירקות מבושלים, מאכלים צמחוניים או חלביים וסלטים. מה צריך יותר מזה?

למשל:

תערובת "טוסקנה": תערובת תבלינים מיוחדת להכנת סוגים מגוונים של מנות ובהן עוף, בשר, דגים, פסטה, תפוחי אדמה, אורז, קינואה ועוד. התערובת כוללת, בין השאר, שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה, רוזמרין, מלח ים ועוד.

"תערובת לתיבול פלפל לימון": אופיינית לדרום אפריקה. התערובת מכילה פלפל שחור גרוס ולימון מיובש. מתאימה למאכלים קרים או חמים, בשריים, צמחוניים או חלביים.

"ממרח אריסה מתוקה": מתאימה למאכלי בשר או חלב, מאכלים צמחוניים ולכריכים. מכילה, בין השאר, שמן קנולה, פלפל אדום יבש, תבלינים, סוכר ומלח.

"תבלין שווארמה": מתאים לעוף, פרגיות, חזה עוף, בשר כבש, הודו, בקר ואפילו לתפוחי אדמה ואורז. מכיל, בין השאר, כמון, כוסברה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זנגוויל, כורכום, שום, קינמון, הל ומלח.

את מוצרי "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, אפשר להשיג ברשתות שיווק ובחנויות מובחרות. כשר לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף.

מחירים: תבלינים ותערובות תיבול: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזות במשקל 100 - 150 גרם). ממרחים: 9.90 – 12.90 ש"ח למשקל של 180 גרם.

ועכשיו ל-2 מתכונים מושלמים:

מנה ראשונה מפנקת וחגיגית- חזה עוף ממולא

מצרכים:
5 פרוסות חזה עוף דק דק למילוי
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ
מעט צנוברים, צימוקים ושקדים
תבלינים: תבלין טוסקנה, מלח, פלפל שחור

לרוטב:
2 שיני שום כתושות
בצל קצוץ
2-3 כפות סילאן
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט כורכום,מלח, פלפל,צ'ילי יבש גרוס


הוראות הכנה:
לטגן את הבצל עד לשקיפות מלאה, להוסיף בשר טחון ולערבב היטב עד שמשנה את צבעו, להוסיף את שאר המרכיבים והתבלינים, לערבב היטב ולאדות כחמש דקות על אש נמוכה.



את פרוסות חזה העוף נשטח היטב, נניח כל פרוסה על ניילון נצמד.



על כל חזה עוף נניח כ-2 כפות מתערובת הבשר ונגלגל לצורת גלילות, נקשור את חזה עוף המגולגל עם הניילון הנמצד כמו סוכרייה ונעטוף בשכבת ניילון נוספת.



להרתיח סיר עם מים, כשהמים רותחים נכניס את חזה העוף המגולגל , לבשל במים כחצי שעה על אש בינונית, להוציא מהמים ולהעביר לקירור וצינון במקרר (רצוי להכין יום לפני אך לא חובה).

בסיר שטוח לטגן יחדיו שמן, בצל קצוץ ושום עד שהבצל הופך שקוף. להוסיף סילאן, רוטב צ'ילי ותבלינים. לערבב ולאדות מספר דקות.

להוציא את החזה מהניילון נצמד ולהכניסו לרוטב, לגלגל היטב ברוטב על מנת שכולו ייספג ברוטב ולבשל על אש קטנה במשך רבע שעה.

לפרוס את חזה העוף לפרוסות, להעביר לצלחת הגשה ולשפוך עליהם את הרוטב הנותר בסיר.



חריימה טעים ומפנק


מצרכים:
לטגן בשמן ראש שום כתוש (במידה שלא אוהבים מאוד שום ניתן להפחית בכמות)
להוסיף :
2 כפות כמון
2 כפות קימל טחון
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
1 כף מלח
1 כף רסק עגבניות
כף אריסה חריפה
פרוסות לימון כבוש

אופן ההכנה:
לערבב היטב הכל ולהוסיף 2 כוסות מיים.

להוסיף דג מה שאוהבים (אני באופן אישי אוהבת את דג הנסיכה אבל את יכולה לשחק עם זה - כמובן שפרוסות דג).
להוסיף פרוסות לימון כבוש.

לכסות ולבשל על אש קטנה כ-30 דקות.

טעים טעים.

כמובן שעל מנת שלא יהיה ריח בדג להשרות אותו עדיף מלילה קודם בלימון במקרר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה