יום ראשון, 26 ביולי 2015

מסעדת EAST- קפיצה קטנה לתאילנד


יש לבעלי חלום והוא לנסוע לתאילנד, לחופשה של בטן גב, אוכל טוב , ים והרבה פאן, אז בשלב הזה של חיינו תאילנד ירד מהפרק אבל לפחות למסעדה תאילנדית טובה יכולים לצאת.
בראשון לציון נפתחה מסעדת EAST - מסעדה תאילנדית המציעה מגוון מנות מקוריות (חלק מחומרי הגלם מיובאים ישירות מתאילנד) ומיועדת לחובבי המטבח התאילנדי ולכל אלו שכמונו מעוניינים להעז ולהתנסות במאכלים (שרובם חריפים מאוד).

במסעדה תמצאו מגוון מנות מגוונות ועשירות, כמו כן תמצאו כאן גם תפריט שמותאם לטבעונים, תפריט לארוחות ילדים.

החלל מעוצב, מוקפד ומזמין, תוכנן על ידי האדריכל ג'וש חפץ. במקום מתחם שולחנות וספות ובר ישיבה גדול.



על בניית התאמת התפריט אמון השף התאילנדי, טאפ, אשר ברזומה שלו מספר מסעדות שף מובילות בבנגקוק. אל טאפ חבר השף הישראלי ליאון אלקלעי, אשר חיבר בין המנות התאילנדיות לחך הישראלי.

בתפריט מבחר ירקות טריים וצלויים, בשרים המיושנים במקום, עוף בקר ודגים טריים כל אלו במגוון שיטות הכנה מהמטבח התאילנדי לסוגיו. במסעדה משתמשים בחומרי גלם עונתיים טריים ואיכותיים.

הצטרפו אלינו לארוחה קולינרית וטעימה במיוחד:



רגע לפני שמתחילים הגיע לשולחננו תה קר- משקה פופולרי בתאילנד:


התחלנו את הארוחה עם מרק טום יאם עוף-פטריות,עגבניות שרי,למון גראס,בצל ירוק,כוסברה,שורש גלנגל בציר עוף ועלי עץ לימון- אני באופן אישי לא חובבת מרקים כך שרק טעמתי (כי אני חייבת לדווח על הטעמים, נכון?) המרק טעים מאוד ובהחלט פתיחה מצויינת לארוחה נפלאה:


סום טאם- ( סלט פפאיה ) סלט חריף - פפאיה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר, פלפל אדום, שום ועגבניות שרי ברוטב תאילנדי חריף ופרי ליים טרי - סלט מעולה, פרשי ומרענן, ממליצה בחום, מי שלא אוהב חריף שיבקש מנה לא חריפה (למרות שממליצה להתמודד עם החריפות):



יאם וון סן-אטריות שעועית,שבבי חזה עוף,פלפל אדום,בצל סגול,חסה,שום,כוסברה,גזר וסלרי- מנה נפלאה, מנה שבקלות מסיימים אותה בלי להרגיש, נפלאה:


פאד סיו עוף-אטריות אורז רחבות,נטיפי ביצה,באקצ'וי ועוף,ברוטב סויה שחורה- מנה פשוט מושלמת, אל תוותרו עליה:


פאד טאי -אטריות אורז,גזר,נבטים,בצל ירוק,נטיפי ביצה ובוטנים ברוטב תמרינדי מתקתק- אני ושותפי לשולחן הכרזנו זוהי מנת הפאד טאי הטובה ביותר שאכלנו עד היום:



פט פט דניס-דניס בציפוי טמפורה מוקפץ ברוטב חלק קוקוס וקארי מוקפץ עם שעועית,פלפל אדום ובזיליקום,מוגש עם אורז- מנה מצויינתתתת, לא לוותר על המנה הזאת, אין לי ספק בכלל שאנחנו נחזור למסעדה הזו בעיקר בגלל המנה הזו (והמנה הבאה), אל תוותרו על שילוב האורז, האורז סופח את הטעמים ומאזן אותם- מושלם:



מטממואן-נחתי פרגית בטמפורה,קשיו,בצל לבן,סלרי,שאטה,בצל ירוק ברוטב תאילנדי מתקתק- מנה מדהימה, עד עכשיו טעמה חרוט לי בזכרון- אני התאהבתי:



ניר פט פט- רצועות בקר ברוטב חלב קוקוס עם שעועית ירוקה, בזיליקום ופלפל אדום, אני באופן אישי קצת פחות התחברתי למנה הזאת אך חייבת לציין כי שותפי לשולחן מאוד אהבו:


את הארוחה הנפלאה קינחנו בטפיוקה-טפיוקה מבושלת בחלב קוקוס יחד עם פירות העונה- עד היום בכל פעם שטעמתי טפיוקה לא התחברתי לטעמים אולם המנה הזאת הייתה פשוט חלומית, הוגשה עם קוביות קרח , המון רעננות, סיום מושלם:


שעות פתיחה: ימים א עד ה בין השעות 12:00 ועד 00:00

לפרטים נוספים 
EAST סחרוב 26, ראשון לציון – מול קניון הזהב, טלפון 03-5222550

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה