יום רביעי, 8 ביולי 2015

עוגת מוס שוקולד מדהימה



עוגת מוס שוקולד מדהימה

במיוחד בימים החמים האלו כשמחפשים משהו קליל קריר וטעים- עוגה טעימה מאוד, מומלצת בחום, תמיד כשאני מכינה אותה לא נשאר פירור.

חומרים למקצפת:4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
150 ג’ אגוזי מלך קצוצים דק
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף קשה. מקפלים את הקקאו והאגוזים. אופים.

למלית מוס שוקולד:1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 חלמונים
350 ג’ שוקולד מריר שבור לקוביות
4 כפות ברנדי
2 שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים 4 דקות. מצננים. מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר. מקציפים לקציפה תפוחה ובהירה כ-8 דקות.
ממיסים בסיר כפול את השוקולד והברנדי, מסירים מהאש ומוסיפים לקציפת החלמונים בהדרגה ובוחשים היטב.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול.יוצקים את הקציפה על הבסיס ושומרים במקרר 8 שעות
לעיטור:
אגוזי מלך טחונים
לפזר מעל העוגה לאחר הקירור.

מקור המתכון- בני סיידא


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה