עוגת מוס שוקולד מדהימה
חומרים למקצפת:4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
150 ג’ אגוזי מלך קצוצים דק
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים את החלבונים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף קשה. מקפלים את הקקאו והאגוזים. אופים.
למלית מוס שוקולד:1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
4 חלמונים
350 ג’ שוקולד מריר שבור לקוביות
4 כפות ברנדי
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס מים
4 חלמונים
350 ג’ שוקולד מריר שבור לקוביות
4 כפות ברנדי
2 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
שמים בסיר את הסוכר והמים ומבשלים 4 דקות. מצננים. מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר. מקציפים לקציפה תפוחה ובהירה כ-8 דקות.
ממיסים בסיר כפול את השוקולד והברנדי, מסירים מהאש ומוסיפים לקציפת החלמונים בהדרגה ובוחשים היטב.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול.יוצקים את הקציפה על הבסיס ושומרים במקרר 8 שעות
לעיטור:
אגוזי מלך טחונים
לפזר מעל העוגה לאחר הקירור.
מקור המתכון- בני סיידא
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה