יום שבת, 25 ביולי 2015

לחם באגי’ן - להגיש עם טחינה חמצמצה וטעימה



כל יום שישי אני באותה הדילמה בדיוק, מה מבשלים? כל פעם מחדש מחפשת גיוונים והפתעות היות ושונאת להגיש לארוחת שישי את אותם המאכלים.
השבוע בשיטוטי ברשת החלטתי להכין את הלחם באג'ין - טעיםםםםםם ונפלא כמנה ראשונה או כנשנוש ממכר.

בחרתי להגיש אותו עם טחינת אחווה הנפלאה (בהמשך אספר לכם עליה).


מצרכים
הבצק:
קילו קמח
50 גרם שמרים
10 גרם סוכר
כף שמן
40 גרם מלח
מים – לפי הצורך.

לרדד עלה בצק דק

המלית:
קילו בשר בקר טחון [1/2 כבש + חצי טלה או עגל]
קילו בצל יבש
קילו עגבניות
קילו פלפל ירוק בהיר
צרור פטרוזיליה
תבלינים:
בהרט
כמון
פפריקה מתוקה וחריפה למי שרוצה
פלפל שחור
מלח
רסק עגבניות
30 מ”ל שמן או מעט שומן כבש

לקצוץ כל מרכיב במעבד מזון לחוד, לא יחד, ופרט לפטרוזיליה אותה, קוצצים ידני.


ההכנה:
משטחים עלה בצק דק בקוטר של כ-30 ס”מ
לוקחים חופן מלית ומשטחים על הבצק עם יד משומנת, להשאיר שוליים נקיים {כ-2 ס”מ}
לאפות במדף תחתון בתנור עד הזהבה…בתיאבון.
בצק שמרים ללחם-באג’ין – הישר ממלון קרמליו שבאנטליה.


את המעדן הזה הגשתי עם טחינת אחוה אשר משיקה טחינה גולמית וטחינה גולמית מלאה בעיצוב חדש.


ניסיתי המון טחינות גולמיות אולם את הטחינה של אחוה אהבנו מאוד, מזכירה לכם כי גם בתוכנית "כולבוטק" הטחינה דורגה כמומלצת ביותר וכי ערכיה הם מהגבוהים הקיימים במוצרי הטחינה בישראל.

הטחינה טבעית לגמרי, ללא תוספת נתרן ועשירה בערכים בריאותיים כמו סידן, ברזל ובסיבים תזונתיים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה