יום שלישי, 13 בפברואר 2018

כשאיכות וטעמים נפגשים- יקב היוצר


שנים לא הבנתי יין איכותי מהו, שנים ברחתי מכל סיטואציה בה היו מוגשות כוסות היין השונות, שנים העדפתי להסתפק בכוס משקה קל ולא בכוס יין, אולם עם השנים התפתחתי, החכמתי והתחלתי לחקור את עולם היין, מה אומר לכם? השכלתי רבות והבנתי כי מדובר בעולם ענק ובתורה שלמה והיום אני יכולה כל ערב לשבת ולהתענג על כוס יין, ארוחה טובה תמיד תהיה מלווה ביין המתאים לה והכי חשוב האיכות- היום אני לא מתפשרת! אין אצלי יין זול או פשוט אלא הטובים ביותר.

שבוע שעבר הוזמנתי לאירוע השקת היינות מבית יקב היוצר- מדובר כאן ביקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.




אין כלל ספק כי על מנת לקבל יין איכותי יש צורך להשקיע בתנאי גידול המתאימים לסוגי היין השונים ועל כן ביקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יינן היקב מקבל חירות יצירתית לשלב יינות הנוצרים מחלקות שונות, צפון ודרום, וזנים שונים לכדי יצירה אישית אמנותית המבטאת את החזון האישי שלו ללא מגבלות של מסורת והרגלי העבר. 




בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יינות "היוצר" עברו תקופות התיישנות שונות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן. היקב פיתח מומחיות ייחודית 


בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב. 

יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית.
טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו. 

אודות היינן הראשי פיליפ ליכטנשטיין 

אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין למד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה, בית ספר לאגרונומים המתמחה בגידול גפנים, וצבר כ-20 שנות נסיון באגרונומיה ובייצור יין. בתחילת דרכו עבד ביקב בדרום צרפת ושימש כיועץ הכורמים בקורסיקה. לאחר מכן, עלה לארץ עם חלום של להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים. ליכטנשטיין נחשב ליוצר ומומחה בתחום היינות, וכמו כן השתתף כשופט בתחרויות רבות בישראל ובאירופה. 

ליכטנשטיין שותף פעיל בטיפוח יקב היוצר יקב פרימיום איכותי ויצירתי. במסגרת התהליך מעורב ליכטנשטיין בטיפול בכרמים, כדי להבטיח התאמה של הזנים לתנאים הארץ-ישראלים ויצירת סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים תיכוניים ייחודיים אשר זכו בפרסים בארץ ובעולם. 


מדליות ופרסים 

תחרות
שנה
קטגוריה
פרס
יין
בציר
אשכול הזהב
2014
קריניאן
ארד
קריניאן ארזה
2012
אשכול הזהב
2014
מורבד
ארד
מורבד ארזה
2012
אשכול הזהב
2016
מורבד
ארד
ליריקה מורבד
2012
אשכול הזהב
2017
סירה מעל 100 ש"ח
מקום שני
אוטר סירה
2011
אשכול הזהב
2017
מרלו עד 100 ש"ח
מקום שני
וירטואוזו מרלו
2013
אשכול הזהב
2017
זנים אדומים אחרים
מקום ראשון
ליריקה מורוודר
2012
אשכול הזהב
2017
זנים אדומים אחרים
מקום שלישי
ליריקה ארגמן
2012
טרה וינו
2011
(105) מעל 27$
זהב
האוטר קברנה
2009
טרה וינו
2012
(104)מעל 17 דולר
זהב
סיטו מרלברו
2011
טרה וינו
2013
קברנה סוביניון
זהב
האוטר קברנה
2010
טרה וינו
2015
(104)מעל 17 דולר
כסף
ליריקה סירה
2012
טרה וינו
2015
(104)מעל 17 דולר
כסף
ליריקה מורוודר
2012
בסט ווליו
2016
מרלו
מקום ראשון
וירטואוזו מרלו
2013
בסט ווליו
2016
סירה/שיראז
מקום שני
וירטואוזו שיראז
2013
טרה וינו
2011
זהב
אוטר קברנה
2009
VINUS Argentina
2012
זהב
אוטר קברנה
2009

בין טעימת יין אחד למשנהו דגמנו ארוחה נפלאה ומפנקת במיוחד במסעדת דקא:







גלריית היינות 

סדרת בראשית - הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר. 

סדרת VIRTUOSO - הסדרה הקלאסית המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. ויין אחד לבן – הגוורצטרמינר. היינות מתיישנים במשך תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הסדרה בעלת עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה. 

סדרת SPECIAL EDITION - סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים – שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. 

סדרת Lyrica – הסדרה הים תיכונית עטורת הפרסים, יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון ומתאימים מאד לאקלים הישראלי בהם: מורבד, סירה, ארגמן, ארמוני, GSM. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. היינות מתיישנים במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. 

סדרת Auteur – סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. היין מהווה תוצר של בחירותיו של היינן, ללא מגבלות של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם, ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו. שם הסדרה AUTEUR – (יוצר בצרפתית) , מבטא קשר מיוחד זה בין היינן היוצר לבין היין. היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. 


לאתר יקב היוצר - http://hayotzerwine.co.il/





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה