השבוע הוזמנתי לסדנת קובות מיוחדת במינה אשר התרחשה ב"ריחות וטעמים"- שוק האוכל הביתי המנוהל על ידי לימור אורן ועודד שהרבני, זוג יזמים וזוג גם בחיים אשר ממשיכים לחדש ומשיקים שוק של אוכל ביתי שלוקחים הביתה או לחילופין קיימת אפשרות לאכילה במקום ולהנות מארוחה מפנקת במחיר נוח לכל כיס.
לימור ופרחיה (אמא של עודד) אמונות על הסירים ומבשלות מדי יום מגוון רחב של תבשילים, ממולאים, קובות, מרקים,תוספות ועוד... אוכל ביתי אמיתי ממתכוני אמא וסבתא ללא קיצורי דרך פשוט וטעים כמו פעם . במחיר שווה לכל כיס ועשוי עם הרבה מאוד אהבה .
חומרי הגלם איכותיים ונרכשים על בסיס יומי ע"י עודד שסוחר בפירות וירקות כבר למעלה מ- 25 שנה .הקפדה על איכות וטריות זה שם המשחק פה.
המקום מגיש למעלה מ- 50 תבשילים שונים ומגוונים מכל העדות. מה שיש טרי ובאותו יום בשוק נכנס לתפריט. התפריט משתנה כל יום .
השוק מספק מענה גם לטבעונים, צמחונים, לנמנעים מגלוטן, לנמנעים מסוכר ועוד. כל אחד יכול לקבל מענה.... במקום ניתן להשיג מגוון רחב של תבשילים מכל העדות: תבשילים מהמטבח העירקי שמככב (הרי הם עירקים ) מגוון גדול של קובה מבושלת , טבית ,אורז אדום , במיה ,קיצ'רי ועוד .מעדות נוספות כמו חריימה, מפרום, טבחה תבשילי בקר אין סוף סוגי קציצות ברטבים שונים , לצד מנות מהמטבח הפולני מרק עם קניידלך, חמין עם קישקע, קרפלך גפילטעפיש בחגים ועוד. מנות אסייתיות מעברה של לימור כמנכ"ל רשת מסעדות גירף וג'פניקה .
אז כאמור אנו הגענו לסדנת קובות אשר הועברה על ידי פרחיה מלאת החן והקסם אז בוחרת לשתף אתכם במתכון המעולה:
להכנת הבצק :
1 קג סולת
1 כוס ג'רשה
1 כף מלח
3/4 כוס מים
למילוי הקובות :
350 גר בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 גבעול סלרי אמריקאי קצוץ דק
1/4 חב' פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור
למרק:
1 בצל חתוך לקוביות
1 סלק מגורר על פומפייה גסה
3 סלקים מבושלים פרוסות
כ 6 כוסות מים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
4 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק
מוסיפים את המים לשים ויוצרים כ 16 כדורים שווים
מערבבים את כל חומרי המילוי .
פותחים גומה בכל כדור עם האצבעות מניחים מעט מהמילוי במרכז הכדור וסוגרים חזרה .
מכניסים למקרר או למקפיא .
מכינים את המרק
מטגנים את הבצל
מוסיפים את הסלק המגורר
כאשר הבצל שקוף מוסיפים את פרוסות הסלק המבושל וכ 6 כוסות מיםמוסיפים תיבול
מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקובות .
כאשר הקובות צפות מבשלים על אש קטנה 5 דק נוספות
מכבים את האש ומוסיפים את המיץ לימון .
על מגוון התבשילים שניתן להשיג ב"ריחות וטעמים " :
קציצות עוף באפונה ,קציצות בקר ברוטב עגבניות , קציצות עוף מטוגנות , קציצות בקר עם חומוס ומנגולד, קציצות דגים ברוטב מרוקאי , פלפל דגים ,תבשילים ארוכי בישול כמו חמין , טבית ,בקר ביין ,בקר בירקות שורש , מנסף בדואי , אורז עם בשר , אורז עם שוקיים , ממולאים במילוי בשר , ממולאים צמחוניים , עלי גפן ,מוסקה לזניה בשרית/צמחונית , מפרום , גלילות חציל עם בשר , ארטישוק ממולא , כרובית ממולאת , פשטידות, קישים, פוקאצ'ות ,מאפי פילו ,מאפי בצק עלים ,חומוס ביתי ,מבחר ענק של סלטים טריים .
מגוון של תוספות: אורז לבן, ירוק, אדום ,קיצרי אורז ירקות ,אורז צהוב , תפוח אדמה בתנור , פסטה עם ירקות , קוסקוס ,במיה שעועית ברוטב עגבניות , אפונה עם סלרי , גבץ , אנטיפסטי , בורגול , מגוון של מרקים :מרק ירקות ,מרק בטטה, מרק עגבניות, מרק בצל, מרק שעועית , מרק אפונה , מרק עדשים ועוד מגוון רחב של מנות.
טווח המחירים של המנות ב"ריחות וטעמים"
לתוספות כמו: אורז, תפוחי אדמה, קוסקוס: 39-29 ₪ לקילו.
תבשילי עוף ובשר: 79-59 ₪ לקילו.
מגוון סוגי סלטים: 49₪ לקילו
בימים שני עד רביעי ניתן לרכוש מארז של "לאנץ בוקס" 5-6 ק"ג אוכל ב -200 ₪ בלבד, שווה ערך ל 8-10 מנות ילדים או 8-6 מנות מבוגרים.
בכל ימות השבוע המקום מספק מזנון חופשי ב- 49-39 ₪ בלבד.
ריחות וטעמים – רח' החרש 8, אזור התעשייה נווה מגן, רמת השרון. 03-5164465
פתוח בימים שני-רביעי בין השעות 17:00-08:00, ביום חמישי 20:00-08:00
וביום שישי 16:00-08:00.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה