בילדותי די לא אהבתי (בלשון המעטה) את האוכל של אימי, היא בישלה מטעמים מהמטבח האשכנזי וכאחת שממש לא מתחברת לטעמים הללו היה לי מאוד קשה אולם יש משהו אחד שמלווה אותי מילדותי והיום מעבירה לילדיי וזוהי עוגת הרולדה הספוגית הנפלאה הזו- 3 דקות עבודה ויש לכם פינוק אולטימטיבי לבני הבית.
אז שנתחיל?
המצרכים:
4 ביצים מופרדות
4 כפות סוכר
4 כפות קמח תופח
4 כפות שמן
כפית תמצית וניל
לקצפת:
שמנת מתוקה
כוס חלב
פודינג ווניל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר להקציף 4 חלבונים עד לקבלת קצף נוקשה, להוסיף לאט את הסוכר ולהקציף היטב.
בקערית לערבב את השמן, החלמונים ותמצית הוניל ולהוסיף יחדיו לתערובת.
להוסיף את הקמח ולערבב קלות.
בתבנית התנור לשים נייר אפייה ולשפוך את התערובת, לאפות עד להזהבה קלה כ-8 דקות.
במקביל להתחיל להכין את הקצפת- להקציף את השמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יפה, להוסיף את החלב+ הפודינג ולהקציף היטב.
כשהעוגה מוכנה, להוציא, לקלף את הנייר אפייה ולגלגל עם מגבת, לצנן מעט.
למרוח 3/4 מתערובת הקצפת ולגלגל, לקשט בקצפת, תותים/שוקולד/ריבת חלב וכו'..
להגיש ולהתענג.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה