בימי החורף הקרים תמיד תמצאו אצלינו עוגת שמרים ו/או עוגת תפוזים, אלו הן העוגות האולטימטיביות שמתלוות נפלא לכוס תה חם ומהביל.
אני חברה מזה זמן רב בקבוצת הבישול של ליטל ומה אגיד לכן? ברגע שראיתי את העוגה אצלה בדף מיד ידעתי שאני אכין ואנסה, שלא תבינו לא נכון, שנים הכנתי עוגת תפוזים אך זאת עלתה על קודמותיה , חיש מהר הבנתי כי ההחלטה הייתה נבונה וכי העוגה נחלה הצלחה מרובה, הכנתי אותה ביום שישי בבוקר והיא התחסלה לה עוד אפילו לפני כניסת השבת.
מתכון לעוגת תפוזים- מקור המתכון - ליטל מלכה אללוף
המצרכים:
6 ביצים(מופרדות)
2 סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
1 אבקת הפיה
כוס מיץ תפוזים של פרימור
2 כוסות קמח תופח (מנופה) או קמח רגיל
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים כ-2 דקות על מהירות גבוהה.
להוסיף סוכר, סוכר וניל ואז להקציף בערך 4 דקות עד לקבלת קצף גבוהה נפוח ומבריק .
להוסיף את החלמונים בזרם איטי, ואז להוסיף את השמן בזרם איטי, אחריו את התפוזים בזרם איטי ולערבב עוד דקה לאיחוד , להנמיך אחד במהירות , להוסיף את האבקת אפיה ואת ה-2 כוסות קמח עדיף תופח - עוד חצי דקה עירבוב ולעצור.
לשפוך לתבנית לא משומנת!!!!! להכניס לתנור מחומם 180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שהתקייסם יוצא יבש.
לא לפתוח תתנור בכלללל בזמן האפיה .
אני הכנתי את העוגה בסיר של גחנון אולם מומלץ להכין עם סיר הפלא ואז פשוט בסיום האפייה להפוך אותה על הרגליים של התבנית ולתת לה להתקרר ממש בערך שעה עד שהתבנית קרה , להעביר סכין בדפנות ולשחרר בעדינות מהתחתית ואז היא תצא יפההה.
טיפ חשוב מאוד -על הקצפה נכונה תקום ותיפול עוגת תפוזים!!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה