אם תשאלו אותי באמצע הלילה מה המאכל הטעים ביותר שאכלתי אספר לכם כי זוהי פולנטה, אכלתי אין ספור פולנטות עד היום, חלקן היו מוצלחות יותר, חלקן פחות אולם אמש רגע לפני ערב חג השבועות החלטתי לפנק את בני הבית עם פולנטה ביתית עתירת גבינות וטעמים, מה אגיד? יצאה מושלם!!! חלומית וקטיפתית בדיוק כמו שאני אוהבת, אל תתנו לתמונה שמעט מטושטשת להטעות אתכם היא יצאה מושלם!! אז שנתחיל?
המצרכים:
50 גרם חמאה
200 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת מתוקה
240 מ"מ מים רותחים
מעט מלח, מעט אגוז מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1 כוס קמח תירס דק
לתערובת הפטריות:
50 גרם חמאה
5-6 פטריות טריות חתוכות גס
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
לשים בסיר חמאה, תבלינים, חלב, מים, שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה.
כשרותח להוסיף לאט לאט ובמקביל לערבב היטב את הקמח תירס.
בסיום להוסיף את הגבינת פרמזן ומיד לכבות את האש.
במקביל במחבת חמאה עד שנמסה, להוסיף פטריות טריות (ואם יש אז גם אספרגוס טרי), לטגן קלות ולפזר מעל הפולנטה.
מעל הכל לגרד עוד גבינת פרמזן ולהגיש חם! להתענג ולהנות!!
המצרכים:
50 גרם חמאה
200 מ"ל חלב
125 מ"ל שמנת מתוקה
240 מ"מ מים רותחים
מעט מלח, מעט אגוז מוסקט
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1 כוס קמח תירס דק
לתערובת הפטריות:
50 גרם חמאה
5-6 פטריות טריות חתוכות גס
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה:
לשים בסיר חמאה, תבלינים, חלב, מים, שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה.
כשרותח להוסיף לאט לאט ובמקביל לערבב היטב את הקמח תירס.
בסיום להוסיף את הגבינת פרמזן ומיד לכבות את האש.
במקביל במחבת חמאה עד שנמסה, להוסיף פטריות טריות (ואם יש אז גם אספרגוס טרי), לטגן קלות ולפזר מעל הפולנטה.
מעל הכל לגרד עוד גבינת פרמזן ולהגיש חם! להתענג ולהנות!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה