יום שבת, 12 במאי 2018

סירות תפוחי אדמה ממולאות בכל טוב

שבוע הבא נחגוג את חג השבועות, מי שמכיר אותי יודע שזה החג האהוב עלי ביותר, זהו היום בו הפכתי לאם לראשונה בחיי בדיוק לפני 20 שנה ומאז קיבל משמעות נוספת והפך חגיגי אף יותר.

השנה חשבתי על מספר רעיונות מדליקים אותם אני הולכת ליישם והתחלתי בחזרות הגנרליות לכבוד המאורע, אחת המנות שתמצאו אצלי זוהי  סירות תפוחי אדמה ממולאות בכל טוב, אז שנתחיל?




המצרכים:
5 תפוחי אדמה 
בצל קצוץ דק
פיטריות חתוכות (אני הכנתי עם קופסת שימורים אך בהחלט ניתן להכין עם פיטריות טריות)
4 שיני שום כתושות
שמנת לבישול של טרה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
כ-200 גרם גבינה צהובה נעם מגורדת

אופן ההכנה:
להכניס למיקרו ל-10 דקות (בשני סבבים) את תפוחי אדמה עד לריכוכם.
לחצות את תפוחי האדמה, להוציא את מחצית תוכן תפוח האדמה בעזרת כפית.



בינתיים להכין רוטב:
לטגן בצל עד להזהבה קלילה, להוסיף שום כתוש עד לקבלת ניחוח נהדר, להוסיף את הפיטריות ולבשל כחמש דקות על אש נמוכה, להוסיף את השמנת המתוקה, תבלינים ולבשל על אש נמוכה עד להסמכה קלילה, להוסיף מעט גבינה צהובה מגורדת- לצנן מעט.


 




להניח בתבנית את סירות תפוחי האדמה, בכל גומה לשים ככף גדושה של רוטב, מעל לפזר גבינה צהובה מגורדת.






לאפות בחום בינוני מכוסה בנייר כסף כעשר דקות, להוריד את נייר הכסף ולאפות עד להזהבה.




להגיש חם בליווי סלט ולהתענג- בתאבון וחג שמח!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה