יום שני, 3 ביוני 2019

והקינוח המנצח הוא....


יש מספר עוגות שתמיד תמצאו על שולחן חג השבועות שלנו אולם מידי שנה אני אוהבת להפתיע ולחדש, כשהגיע המשלוח עמוס פינוקים מחברת צ'וקטה מיד ידעתי שאני הולכת להפתיע את בני הבית , אממה ? לצערי לא הצלחנו לחכות לשבועות, בכורתנו עברה לדירה שכורה ורגע לאחר כניסתם לבית הפתעתי עם מגש עוגה, מיותר לציין כי בשניות העוגה חוסלה נכון? תקשיבו!! אחת העוגות המוצלחות שהכנתי.

את המתכונים קיבלתי מחברת צ'וקטה אשר אף השיקה ספרון מתכונים חלומיים (אגב, את חלקם עוד ניישם בהמשך) , מצרפת לעיונך והתרשמותכם את כל המתכונים ואתחיל במתכון שאני פשוט הכנתי (מישמש מכל המתכונים יחדיו) , אתם חייבים להכין הוא יצא סוףףףף:

המצרכים לתחתית:
חבילת עוגיות צ'וקטה סנדוויץ' בטעם שוקולד ובמילוי קרם וניל מפוררות בגסות עם 50 גרם חמאה.

המצרכים למילוי::
2 מיכלי שמנת מתוקה 
גביע גבינת שמנת
חבילת שוקולד לבן 
4 כפות גדושותאבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב קר
כף קפה נמס (לא גרגירים)

לקישוט: 8 עוגיות צ'וקטה כפולות מפוררות בגסות

אופן ההכנה:
את העוגיות לפורר גס (עם המילוי), לערבב עם 50 גרם חמאה ולשטח מיד בתבנית.

בבן מארי מחממים חצי מיכל שמנת מתוקה ושקולד לבן עד לבלילה חלקה לחלוטין, מניחים בצד להתקררות.

בינתיים מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מוסיפים את שאר המרכיבים עד לקבלת קצפת מוצלחת ויציבה.
מערבבים היטב את תערובת השוקולד (שהתקררה) וקערת הקצפת.

את הבלילה שופכים על התחתית, מפזרים מעלה  את  פירורי העוגיות הגסות ומעבירים למקפיא להתייצבות של יממה לפחות.

מגישים ומתענגים, חג שמח.





והבטחתי כאמור מתכונים אז בבקשה:


כריכי עלי וופל פריכים עם קרם מסקרפונה עשיר 



כמות ל 6- יח‘ 
חומרים לעלי וופל: 
200 גרם צ'וקטה עלי וופל פריכים בטעם חמאה 

חומרים לקרם מסקרפונה: 
250 גרם שמנת מתוקה 
125 גרם אבקת סוכר 
250 גרם גבינת מסקרפונה 
10 גרם אינסטנט פודינג 

אופן ההכנה: 
בקערת המיקסר עם וו בלון מקציפים את כל חומרי הגלם ביחד עד קרם יציב. 
מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים מעל דפי עוגיות וופל חמאה בצורה שתבחרו (פסים, עננים וכו‘). 
מייצרים שתי שכבות מפדרים באבקת סוכר ומגישים. 

עוגת גבינה ועוגיות קרמל משודרגת תבנית בקוטר 20 ס"מ 


חומרים לבסיס העוגה: 
250 גרם עוגיות צ'וקטה בטעם קרמל 
2 כפות סוכר דמררה 
100 גרם חמאה מומסת 

חומרים לקרם גבינה: 
500 גרם שמנת מתוקה 
200 גרם גבינת שמנת 30% 
100 גרם סוכר לבן 
1 אינסטנט פודינג 

חומרים לציפוי וקישוט העוגה: 
1 צ'וקטה ממרח עוגיות בטעם קרמל 
150 ג' צ'וקטה עוגיות קרמל- מפוררות גס 

אופן ההכנה: 
הכנת בסיס העוגה: 
מפוררים את עוגיות הקרמל למרקם גס מערבבים עם הסוכר והחמאה המומסת עד לקבלת מסה אחידה. 
משטחים בתחתית התבנית – מומלץ לשים שקף לעוגות מוס בצדדים מכניסים למקפיא למשך חצי שעה 

הכנת קרם הגבינה: 
מקציפים את כל חומרי הקרם יחד עד לקבלת מרקם אחיד יוצקים את הקרם על תחתית העוגה ומחזירים למקפיא למשך לילה/ 5 שעות לפחות. 
מעבירים את העוגה לצלחת הגשה מחממים את ממרח העוגיות במיקרוגל כחצי דקה, עד להמסה (שהממרח הופך לנוזלי), ויוצקים על החלק העליון של העוגה בתנועות מעגליות (מכיוון פנימה החוצה), כשלאט לאט יוצרים "נזילות" בצדדי העוגה. 
מפוררים עוגיות קרמל למרקם גס ומקשטים את העוגה . 

שומרים במקרר עד להגשה 

צ'וקטה עוגיות עם ענני קרם מצופים שוקולד 



כמות ל 16- יח‘ 
חומרים: 
176 ג' עוגיות צ'וקטה סנדוויץ' בטעם שוקולד ובמילוי קרם וניל 

חומרים לקרם מסקרפונה: 
200 גרם שמנת מתוקה 
80 גרם סוכר לבן 
250 גרם גבינת מסקרפונה 
10 גרם אינסטנט פודינג 

חומרים לציפוי הקרם: 
300 גרם צ'וקטה שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו 
3 כפות שמן קנולה 

אופן ההכנה: 
בקערת המיקסר עם וו בלון מקציפים את כל חומרי הקרם יחד עד לקבלת קרם יציב. 
מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על העוגייה .
ממיסים בבן מארי/ במיקרו את השוקולד המריר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. 
מניחים את העוגיות עם הקרם על רשת ויוצקים את השוקולד על לציפוי לפי בחירה ,מעבירים לצלחת הגשה. ושומרים במקפיא עד להגשה. 

ריבועי בראוניז שוקולד וגבינה תבנית מרובעת 



חומרים למסת קקאו: 
200 גרם צ'וקטה שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו 
175 חמאה 
250 גרם סוכר 
1/4 כפית מחית וניל איכותית 
L 3 ביצים 
140 גרם קמח לבן 
2 כפות אבקת קקאו צ'וקטה 

חומרים למסת גבינה: 
2 גבינות שמנת 30% 
3 ביצים 
100 גרם סוכר 
45 גרם קמח לבן 
40 גרם צ'וקטה שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו- קצוץ 
200 ג' צ'וקטה ממרח אגוזי לוז 

אופן ההכנה: 

מחממים תנור לטורבו 180 מעלות, מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים היטב. 
מכינים את תערובת השוקולד: ממיסים שוקולד וחמאה בבן מארי או במיקרו ומערבבים היטב. 
טורפים פנימה אל תוך התערובת של השוקולד את הביצים, הסוכר והוניל. 
כשהמסה אחידה מוסיפים פנימה את הקמח והאבקת קקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 
מעבירים את המסה לתבנית שהכנו מראש ומיישרים בעזרת פלטה/ כף את המסה בתבנית. 
מכינים את תערובת הגבינה: טורפים את כל חומרי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה. 
בעזרת כפית מוסיפים חצי כפית ממרח אגוזי לוז צ'וקטה בנקודות שונות במסה. 
יוצקים את תערובת הגבינה על תערובת השוקולד, מיישרים היטב. 
מפזרים את השוקולד הקצוץ מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש עד שהבראוניז מזהיב קלות והקיסם יוצר נקי- בערך כ 35 דקות. 
מצננים היטב, חותכים בגודל הרצוי ושומרים בקופסא אטומה.



קרדיט למתכונים: שפית קונדיטורית נועה עינת

קרדיט לצילומים: מרין קויפמן

אין תגובות:

פרסום תגובה