יום שני, 3 ביוני 2019

קיש גבינות, בצל ופיטריות הטוב ביותר שתטעמו

כל השנה אני מחכה לחג השבועות, החג האהוב עלי ביותר, זה חג בו קיבלנו את בכורתנו, היא נולדה ממש בערב שבועות ומאז כל שנה ערב החג מקבל חגיגיות מיוחדת, כל שנה מכינה מטעמים באהבה ובשמחה , ישנם המתכונים שכל שנה מכינה ויש תמיד הפתעות נוספות, השנה הכנתי מספר הפתעות מיוחדות וביניהן הקיש הנ"ל שבחזרות גרף אין ספור מחמאות, אז נכון, הוא קצת מורכב אבל הוא סופניייייי, אתם חייבים להכין.

הפעם השקעתי בגבינות קשות מיוחדות ונפלאות של מן האדמה - המעדניה האהובה עלי, שם ניתן למצוא אין ספור גבינות רכות וקשות, באיכות יוצאת דופן, במחירים ללא תחרות ובטריות מדרגה ראשונה.


המצרכים לפאי:
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
6 גרם (1/2 כפית) מלח
כף מיץ לימון
3 כפות (30 מ"ל) מים
1/3 2 כוסות (325 גרם) קמח

המצרכים למילוי:
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות דקיקות
2 בצלים סגולים גדולים פרוסים לפרוסות דקיקות
3 חבילות פיטריות טריות חתוכות לפרוסות 
שמנת מתוקה
400 גרם גבינות קשות לפי בחירה
3 ביצים
200 גרם גבינה מוצרלה או פרמזן מגורדת

אופן הכנת הפאי:
מכניסים את החמאה אל קערת המיקסר ומתחילים לערבב בוו גיטרה עד שזו הופכת לקרם חלק ואוורירי.
מוסיפים לחמאה את המים ומיץ הלימון עד להיספגות הנוזלים בחמאה.
מנפים את החומרים היבשים (הקמח והמלח), מורידים את מהירות המיקסר, ומוסיפים אותם לקערה עם כל שאר החומרים.
לשים עד ליצירת בצק אחיד והומוגני.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק ל-2-3 מ"מ.
מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית האפייה ומנקים את השוליים בעזרת סכין חדה. כעת הבצק מוכן להכיל כל מילוי.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 25-30 דקות (רצוי באפייה עיוורת).


אופן הכנת המילוי:
לטגן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף את הפיטריות ,לערבב ולטגן על אש נמוכה כ-5 דקות, להוסיף תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט- לקרר.
להוסיף את הביצים, הגבינות והשמנת המתוקה.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה בערך כ-35 דקות.

להגיש חם ולהתענג.

חג שמח!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה