אצלינו מאוד אוהבים גבינת חלומי בכל צורה ובכל דרך. כאשר הגיע משלוח מחברת "משומשו" שהכיל גבינה טבעונית חדשה בסגנון חלומי ידעתי מיד מה אכין עימה. אז.. כן, כהרגלם הילדים זללו קצת ככה אבל מרוב המוצר הכנתי קבב חלומי טבעוני טעים בטירוף שאתם חייבים אבל פשוט חייבים להכין.
מקור המתכון הוא של רון יוחננוב (אגב אם אתם לא חברים שלו אתם חייבים אבל חייבים להכנס לבלוג שלו כי הוא פשוט אלוף).
אז הפשלתי שרוולים, קצצנו, גירדנו טיגנו ולהלן התוצאה המדהימה:
כמובן שלא אשאיר אתכם ללא מתכון, בבקשה:
מצרכים:
3 קישואים או זוקיני, בינוניים, קלופים, מגוררים וסחוטים היטב
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
חבילה (200 גרם) גבינת חלומי מבית משומשו (אבל בהחלט ניתן להכין גם עם גבינה לא טבעונית)
1 ביצה, טרופה
2 כפות נענע, קצוצה דק
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כף קורנית, קצוצה דק
קליפה מגוררת מ-1 לימון
3 כפות (30 גרם) קמח + אפשרות לעוד קצת
1/2 כפית צ'ילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
לטיגון:
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
קבב החלומי: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים לעיסה אחידה. אם היא לא יציבה מספיק, מוסיפים עוד קצת קמח. יוצרים מהתערובת כדורים פחוסים בקוטר כ-3 ס"מ ומסדרים במגש מרופד בנייר אפייה. מעבירים למקרר ומניחים לצינון כ-30 דקות לפחות.
הטיגון: יוצקים את שמן הזית למחבת פסים ומחממים. מוסיפים את הקבבים, אם צריך בשני סבבים, וצורבים כ-3 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים.
בגדול רון מגיש את זה על מצע רוטב מעניין אני ויתרתי.
כפי שציינתי מעלה מדובר במוצר חדש דנדש, פיתוח מהפכני וטעים במיוחד מבית היוצר של משומשו שישדרג לכם את הכריך והסלט • גבינת חלומי טבעונית, ללא חומרים משמרים, ללא לקטוז, בטעם משובח של חלומי, מצוינת לטיגון במחבת ונהדרת גם כשהיא קרה.
מותג הגבינות הטבעוניות "משומשו" מקיבוץ גן-שמואל, מרחיב את מוצריו ומביא בשורה חדשה בתחום תחליפי החלב. לאחר שהשיק בהצלחה קו מוצרים בקטגוריית הגבינות הטבעוניות, אשר כולל צהובות טבעוניות, מלוחות טבעוניות, חמאה טבעונית וסדרת ממרחים טבעוניים בטעמים, משיק המותג גבינה טבעונית בפיתוח חדשני: בסגנון חלומי. הגבינה הטבעונית החדשה טעימה להפליא, עשויה מרכיבים צמחיים בלבד, 100% טבעונית, ללא לקטוז, ללא סויה וללא חומרים משמרים, נהדרת כתוספת לכריך או לסרט - מטוגנת, צלויה או קרה.
החלומי הטבעונית של משומשו מכילה סידן וסיבים תזונתיים ברמה גבוהה. הגבינה תשווק באריזת נוחות של 250 גרם המכילה שתי פרוסות בעובי המתאים בדיוק לטיגון מושלם. מומלץ לטגן במחבת ולהגיש בסלט, כריכים וכתוספת נפלאה למנה עיקרית. לדברי מנהלי המותג, בכוונת החברה להשיק בקרוב מוצרים נוספים בקטגוריות חדשות, בהם תחליפי דגים ונקניקים.
לדברי הדיאטנית יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, פיתוח ישראלי הצליח ליצור תחליף קולינארי לגבינה שאינו מכיל חלב או רכיבי חלב שונים. מדובר בגבינות הטבעוניות של "משומשו" אשר מכילות סידן וסיבים תזונתיים, שאינן מכילות כולסטרול, ללא סויה, ללא שומן טרנס, ללא חומרים משמרים והן בעלות כשרות פרווה מהודרת. הגבינות הטבעוניות מספקות מענה חשוב מאד מבחינה בריאותית ותזונתית, במיוחד עבור אלו שלא יכולים לצרוך מוצרי חלב ומתקשים לספק לגופם את כמות הסידן היומית.
כשרות פרווה בהשגחת בד"ץ עדה חרדית ירושלים.
מחיר מומלץ לצרכן: 17.90 – 19.90 ₪ לאריזת 250 גרם.
להשיג בחנויות הטבע וברשתות השיווק הנבחרות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה