אני אוהבת לבשל, בחיי שאני אוהבת, אבל יש ימים שאין לי כוח, מחפשת להכין הכל בסדר אחד, שיהיו ירקות,פחמימות ובשר והכל בציק צאק- ככה זה שאת אמא שעובדת במשרה מלאה ועדיין אמא שצריכה לדאוג לארוחת צהריים לכל החבורה.
אמש בבוקר בחצי שעה הכנתי להם ארוחה שלמה שהם ליקקו את האצבעות ואת הצלחות, אז מה היה לנו?
סיר אורז, ירקות ועופות- טעים, מזין, מחמם ומנחם:
המצרכים:
שום כתוש לפי הטעם
בצל פרוס דק
קגזר פרוס לפרוסות דקיקות
כרוב פרוס לרצועות
(אפשרי להוסיף עוד אין סוף ירקות אולם אלו הם הירקות שילדי אוהבים בתבשיל הספציפי הזה)
שוקי עוף
2 כוסות אורז
תבלינים: מלח, פלפל, שורש כורכום טרי, אבקת מרק עוף
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לטגן את העופות עד להזהבה קלה ולהוציא מהסיר, באותו השמן לטגן את רצועות הבצל עד להזהבה, להוסיף את השום כתוש למספר שניות, להוסיף את הכרוב ואת שאר הירקות, להוסיף לתוכן הסיר את האורז, תבלינים, עופות ומים, לערבב הכל היטב ולבשל על אש קטנה כחצי שעה.
להגיש חם לשולחן- טעיםםםםםם!
מניחה שגם אתם כמוני לא ממש יודעים מה זה שורש כורכום טרי- אז בואו ואספר לכם, חוות תקוע בימים אלו החלה בשיווק שורש כורכום טרי- הכורכום הטרי בעל איכויות בריאותיות רבות וטעם עשיר שמשדרג כל תבשיל!
שורש הכורכום ידוע בטעמו הייחודי הנפלא ובשלל סגולותיו הבריאותיות!
הכורכום נחשב לתבלין נפוץ מאוד במטבחים רבים ברחבי העולם, בעיקר כאבקה - אחרי שיובש ונטחן. "חוות תקוע" מביאה את הכורכום הטרי בצורתו הטבעית – כשורש גולמי, בעל איכויות בריאותיות רבות וטעם עשיר שמשדרג כל תבשיל.
מוצאו של הכורכום בדרום מזרח אסיה, בעיקר בהודו ובסין, אך כיום אפשר למצוא אותו בכל העולם.
הכורכום מזכיר בצורתו החיצונית את הג'ינג'ר הטרי, ואכן הם שייכים לאותה משפחה – הזנגביליים. רבים חושבים שמדובר בשורש הצמח או הפקעת, אולם הכורכום וגם הג'ינג'ר אינם שורשים, אלא חלק בצמח שנקרא קנה השורש – גבעול השולח שורשים. הכורכום הוא אחד הצמחים העתיקים ביותר הידועים בשימוש קולינארי ורפואי זה אלפי שנים. ברפואה המסורתית הכורכום ניתן כמרפא למגוון רחב של מחלות – במערכת העיכול, הנשימה, הלב וכלי הדם, הוא מתאים גם לטיפול בבעיות שלד ובמפרקים, מסייע להקלה על מחלות עור ועוד.
החומר הפעיל שבכורכום, הכורכומין, הוא אחד הרכיבים הנחקרים ביותר כיום. הוא נחשב לנוגד חמצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. הנטורופתית טל בן דוד מסבירה כי מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מצביעים על יכולתו לסייע במגוון רחב של בעיות רפואיות: מניעת סרטן וטיפול בו, הוא משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.
כמו כן, הכורכום הטרי עשיר בוויטמינים ובמינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום, אבץ ועוד, החיוניים לתפקודים רבים בגוף.
במטבח – הכורכום הוא המרכיב העיקרי בתערובות התבלינים הידועות – הקארי במטבח ההודי, והחוויאג' במטבח התימני. כמו כן הוא משתלב מעולה במגוון מאכלים – מרקים, תבשילי אורז, ירקות, עוף, בשר, דגים, שייקים ועוד. הוא מוסיף טעם, צבע והרבה בריאות.
אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). אפשר להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בו בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא: כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.
אופן האחסון: מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לטווחי זמן ארוכים יותר).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה